Туроператорска фирма във Варна отказва да върне депозити на свои

...
Туроператорска фирма във Варна отказва да върне депозити на свои
Коментари Харесай

Туроператор не връща капаро за новогодишна екскурзия в Дуръс

Туроператорска компания във Варна отхвърля да върне депозити на свои клиенти, които желаят да анулират екскурзията си в Албания. Те възнамерявали да посетят град Дуръс по време на новогодишните празници, само че се отказали след мощното земетресение, което взе жертви и унищожи домовете на доста хора, съобщи Българска национална телевизия.

Преди 2 месеца Радмила Ковачева и 9 нейни другари платили по 150 лв. капаро, с цел да резервират 4-дневна екскурзия в Дуръс. Заради изключителното състояние в Албания се отхвърлят и си желаят парите от туристическата организация.

" Те ми дадоха отговор, че всичко е наред, че съборените здания са от крайни квартали на Дуръс, ние сме доста надалеч оттова, единствено че като гледаме нашият хотел на картата се намира на 5 км ", сподели Радмила Ковачева.

Тя е уверена, че поради вторичните земетресения пътуването в Албания не е безвредно, не е и етично.

" Не е човешко, не е хуманно гуляй по време на чума да правиш! Пренасочете ни някъде другаде - Сърбия ли ще е, къде да е! ", споделя Радмила.

От туроператорската компания отхвърлят с претекста, че нямат други свободни места, а депозитът не можели да върнат поради уговорка в контракта.

" В случая няма месец до реализирането на самата стратегия, тъй че няма такива предпоставки за преустановяване на контракт и връщане на депозитната сума. Реално към този момент е платено на самите хотели и е капарирано всичко ", споделя Васил Велев - чиновник на туроператорската компания.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР