Туроператорите вече могат да кандидатстват за държавната помощ от 35

...
Туроператорите вече могат да кандидатстват за държавната помощ от 35
Коментари Харесай

Туроператорите вече могат да подават документи за държавна субсидия

Туроператорите към този момент могат да аплайват за държавната помощ от 35 евро. Всички нужни документи, както и насоки за подаване на заявки, са качени на формалния уебсайт на Министерството на туризма. Това заяви вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова  Марияна Николова Марияна Николова е родена на 16 септември 1975 година Завършила е „ Публична администрация и в Слънчев бряг.

Тя акцентира, че с помощта на бързата реакция, в извънредно къси периоди, в границите на няколко дни бяха създадени и утвърдени нужните формуляри, с което се усъвършенства и времето, в което искащите ще могат да се възползват от дотацията.

Изключително значимо е тази мярка да подкрепи също така лято и идния зимен сезон, само че и сезоните през 2021 и 2022 година, с цел да се възвърне напълно най-засегнатият бранш, съобщи още министърът. Тя уточни още, че за държавната дотация са заделени 55 млн. лева от държавния бюджет, а анализите демонстрират, че мярката ще докара до 400 хиляди нови туристи.

Николова ще организира работни срещи с представителите на бизнеса от Черноморието

Помощта се дава на туроператори, които употребяват въздушни превозвачи с действен лиценз за осъществяване на чартърни линии до нашата страна за туризъм. Субсидия се отпуска за всяка заета седалка за всеки полет, като потенциалът на самолета не е по-малко от 100 места. Всички туроператори, без значение от местонахождението на тяхното седалище, могат да се възползват от отпуснатите средства. Условието е те да употребяват услугите на въздушни превозвачи с годен действен лиценз, публикуван в Република България или друга страна член на Европейския съюз, или страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство, или на Конфедерация Швейцария или трета страна.

Схемата за държавна помощ обгръща полетите, осъществени в интервала от 14 май до 31 декември 2020 година и съставлява първа фаза от антикризисната мярка. Полетите, които ще се правят през интервала от 01.01.2021 година до 14 май 2022 година ще са предмет на нова нотификация. Максималният размер по схемата за държавна помощ не може да надвишава 800 000 евро на дружество по фаза 1 под формата на директни безплатни средства, като всички употребявани стойности би трябвало да бъдат в брутно изражение, т. е. преди приспадането на налози или други такси.

Документите можете да намерите ТУК.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР