Туроператорите и хотелиерите стриктно и точно да анонсират в офертите

...
Туроператорите и хотелиерите стриктно и точно да анонсират в офертите
Коментари Харесай

КЗП: Офертите на туроператорите и хотелиерите трябва да посочват коректно вида и категорията на мястото за настаняване

Туроператорите и хотелиерите прецизно и тъкмо да анонсират в офертите и в рекламите си степента на категоризация на обекта, подсети ръководителят на Комисията за отбрана на потребителите (КЗП) Димитър Маргаритов по БНР по отношение на идната акция за декемврийските празници.

„ Попадаме на случаи, в които обектът е категоризиран като фамилен хотел или като къща за посетители, а се популяризира като хотел. Това не е правилно, защото неслучайно Наредбата вкарва разнообразни степени на категоризация и съответните условия, с цел да може даден туристически обект да получи тази категория”, разяснява Маргаритов, цитираха от пресцентъра на КЗП.

Председателят на Комисията за отбрана на потребителите уточни, че все по-рядко се среща даването на туристическа услуга в така наречен некатегоризирани обекти, за разлика от минали години, когато това е било честа процедура. Според него позитивното развиване на бранша е обвързвано с две съществени условия. Първо, желанието на самите търговци да покачат качеството на предоставяната от тях услуга. И второ – бдителността на потребителите, които все по-често алармират при проблем.

В хода на диалога Маргаритов открои два от главните проблеми, от които се оплакват най-често потребителите: разочарованието от разминаването сред описаното в офертата и обективната действителност и заблудите и нелоялните търговски практики при “ол-инклузив “ пакетите.

„ Пазарът не може да бъде изцяло изчистен от нелоялни търговски практики, само че стремежът ни е да продължи позитивната наклонност за възстановяване качеството на туристическия артикул и в идващите периоди”, сподели още ръководителят на КЗП.

Маргаритов подсети, че и през идния зимен сезон потребителите могат да подават сигнали за нарушавания в туристически и търговски обекти посредством уеб страницата на КЗП и на денонощния телефон 0700 111 22.

„ За да можем да реагираме навреме и да правим инспекциите допустимо най-бързо за да установим какво е действителното състояние, ще създадем такова настройване на нашите екипи, в това число с сътрудници от други елементи на страната с не толкоз интензивно наличие на туристи през зимния сезон, че да имаме повече инспектори в планинските курорти и да можем да помогнем тогава, когато е необходимо”, добави той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР