Туроператори се оплакаха пред Mediapool, че застрахователи едностранно прекратяват договори

...
Туроператори се оплакаха пред Mediapool, че застрахователи едностранно прекратяват договори
Коментари Харесай

Застрахователи едностранно прекратяват договори на туроператори

Туроператори се оплакаха пред Mediapool, че застрахователи едностранно приключват контракти по застраховката " Отговорност на оператора ". Тя е наложителна по закон и без нея те нямат право да работят. Случаите към този момент са със застрахователно сдружение " Армеец ".

По този мотив министърът на туризма Николина Ангелкова е провела незабавна работна среща в петък в търсене на решение на казуса.

Тя се е срещнала с ръководителя на Управителния съвет на Асоциацията на българските застрахователи (АБЗ) и изпълнителен шеф на " ЗАД Армеец " АД Константин Велев.

В срещата са взели участие още Кирил Бошов, който е член на УС на АБЗ, изпълнителен шеф на " Евроинс Иншурънс Груп " АД и ръководител на УС на " Еврохолд България " АД, както и Нина Колчакова, общоприет секретар на АБЗ.

На срещата са били разисквани методите за деяние, които да обезпечат наложителните по закон застраховки за туроператорите в условия на изключително състояние поради пандемията с Covid-19 и във връзка със случаи на преустановяване на полицата от осигурител, се споделя в известие на Министерството на туризма.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР