Турнирът Уимбълдън вече е в историята , но сезонът в

...
Турнирът Уимбълдън вече е в историята , но сезонът в
Коментари Харесай

Китайка се оттегли със скандал от участието си на тенис турнир в Будапеща

Турнирът Уимбълдън към този момент е в историята, само че сезонът в тениса продължава с цялостна мощ, а през тази седмица ATP и WTA провеждат няколко съревнования на клей в Европа.

Домакин на една от тях е унгарската столица Букурещ, която приема шампионат при дамите от сериите WTA 250, а във вторник феновете по трибуните станаха очевидци на скандал в мача сред поставената под №2 Шуай Джън и унгарката Амариса Тот.

При резултат 5:5 гейма в първия сет и сервис на Джън тя пласира форхенд, който попадна доста покрай крайната линия, само че в последна сметка съдиите отсъдиха топката в навън. Китайката очевидно не бе съгласна с това решение и влезе в вербален спор със съдийката на стола.

Това наподобява подразни нейната съперничка Тот, която, без да се замисля, отиде и изтри отпечатъка. Виждайки тези нейни дейности, Шуай Джън се обърна към унгарката с думите: " Чакай, чакай, чакай! Не изтривай отпечатъка! Какво правиш? Защо правиш това? "

Разстроена от случилото се, китайката взе решение да напусне корта под ироничните овации на унгарската аудитория.

Заради дейностите си по време на срещата пък Амариса Тот получи редица рецензии от свои колежки, измежду които бяха австралийките Айла Томлянович и Елън Перес, като втората разгласи, че идващият път, в който срещне унгарката ще ѝ каже какво мисли за нея право в лицето.

" Отвратително отношение. Шуай е по-добър човек от множеството от нас единствено поради това, че поздрави рефера и съперничката си ", написа Томлянович в Туитър.

View this post on Instagram





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР