Турнирът Money+ Купа България 2024 за мъже, който противопоставя осемте

...
Турнирът Money+ Купа България 2024 за мъже, който противопоставя осемте
Коментари Харесай

Стана ясно къде ще се проведе турнирът за Купата на България по волейбол

Турнирът Money+ Купа България 2024 за мъже, който опълчва осемте най-хубави тима от първия полусезон в Ефбет Супер Волей 23-24 ще се организира в столицата.. Финалният стадий ще се състои от 19 до 21 януари в зала " Левски София ", като хазаин ще бъде носителят на Money+ Волейболна Суперкупа Бургас 2023 - Левски.

Двойките четвъртфиналисти ще станат ясни след изиграването на всички дуели от 11-ия кръг в мъжката Суперлига. Пълната стратегия на шампионата ще бъде оповестена в допълнение.

" От много години Купата на България не се е провеждала в София и при започване на 2024-та ще зарадваме столичните почитатели с волейбол от най-високо равнище. Както и предходната година, чакам дуелите да са много оспорвани. - разяснява Атанас Върбанов, Маркетинг шеф НВЛ. - Показателен за равностойните сили на отборите е фактът, че носителят на Купата от предишното й издание, носителят на Суперкупата от тази година, първенецът от миналия сезон и лидерът във краткотрайното класиране на Eфбет Супер Волей са четири разнообразни тима с огромен вкус за следващ трофей във витрината си. Домакин на шампионата ще е Левски, чиито волейболисти ще се постараят да завоюват втория си трофей за сезона, този път пред своите почитатели. По традиция още веднъж ще има Супер Неделя с два финала, когато ще организираме и решаващия дуел за Купата на България във Висшата лига. Притеснявам се единствено залата да не се окаже тясна и да има почитатели, които няма да съумеят да си вземат билет в точния момент. "

В зала " Левски София " ще се изиграе и финалният дуел за Money+ Купа България - Висша Лига, като финалистите ще бъдат избрани след изиграването на полуфиналните срещи.

Организаторите от ВК Левски София и Национална волейболна лига дават обещание запаметяващо се шоу, приканвайки почитателите на качествения волейбол да не пропущат опцията да се насладят на волейболния театър.

" Волейболен клуб Левски София ще има удоволствието и отговорността да бъде хазаин на шампионата за Купата на България. Ще се радваме да посрещнем кандидатите в нашата зала и да предоставим най-хубавите условия за тимовете, а и за почитателите в София, които от дълго време чакат този шампионат да бъде в столицата. Като притежател на Суперкупата нашият тим ще бъде още по-мотивиран да завоюва и това отличие в зала " Левски София ", съобщи Давид Давидов, съпредседател ВК Левски София.

Настоящият притежател на Купа България е Хебър (Пазарджик). на финала през януари 2023 година състезателите, водени от старши треньора Камило Плачи, победиха Дея Спорт с 3:2. Преди това Пазарджиклии сграбчиха и Купата през 2022 година, побеждавайки Нефтохимик 2010 с 3:1. ЦСКА пък е тимът, който има най-вече Купи на България във витрината си - 19. Левски е втори със 17. Славия е с 10 трофея, до момента в който 5 има Нефтохимик 2010.

Предстои в допълнение да бъде дадена информация по отношение на продажбата на билети.
 Волейболният Хебър ще провежда празник в зала
Волейболният Хебър ще провежда празник в зала " Васил Левски "

на 29 декември
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР