Турнир по спортна стрелба в памет на заслужилия треньор Марин

...
Турнир по спортна стрелба в памет на заслужилия треньор Марин
Коментари Харесай

Състезание по спортна стрелба в памет на треньора Марин Недков започвa в Стара Загора

Турнир по спортна пукотевица в памет на заслужилия треньор Марин Недков ще се състои в зала “Стара Загора ” в регионалния град от 21 до 23 април, оповестяват от пресцентъра на локалната администрация. Организатор е локалният клуб по спортна пукотевица “Августа ”.

За пръв път Стара Загора посреща съревнование с пневматично оръжие на електронни цели, които разрешават извънредно тъкмо пресмятане на изстрелите и експедитивно показване на резултатите, показват от администрацията.

Състезанието стартира през днешния ден със стрелби с пневматична пушка, като следобедните часове са за девойки и момчета с пневматични револвери. Това ще бъде и дисциплината в събота от 8:00 до 17.00 часа. От 9:00 до 17:00 часа на следващия ден на стрелбище “Армком ” тъкмо око ще мерят момчета и девойки с малокалибрен револвер. На 23 април на стрелбището ще се показват дами и девойки с малокалибрен револвер, а след тях ще стрелят мъже и юноши с револвер на 50 метра.

Както Българска телеграфна агенция писа, клубът по спортна пукотевица в Стара Загора е основан през 1947 година. Той стартира своята активност в някогашната Организация за подпомагане на Отбраната с първичното развиване на военноприложни спортове. След 1975 година със взаимната активност сред заслужилия занаятчия на спорта Стоян Пенчев и заслужилия треньор Марин Недков стартира развиването на високото спортно майсторство. Оттогава до през днешния ден в клуба са готови 44 майстори на спорта по пукотевица, 86 кандидат-майстори на спорта, повече от 30 участници в националния тим по пукотевица, които са подобрили 7 международни, 9 европейски, 11 балкански и 24 републикански върха. Състезатели на клуба са завоювали повече от 350 златни, 260 сребърни, 250 бронзови медали от интернационалните и републикански шампионати.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР