Туризмът в Кипър премина още един етап в своето възстановяване,

...
Туризмът в Кипър премина още един етап в своето възстановяване,
Коментари Харесай

Туризмът в Кипър се възстановява

Туризмът в Кипър мина още един стадий в своето възобновяване, откакто приходите от него доближиха предпандемичните равнища. Възможно е островът да посрещне това лято и съветски туристи, въпреки и нищожен брой поради наложените европейски наказания, осведоми БНР.

 Над 185 млн. евро са приходите от туризма в Кипър през април, заяви Статистическата работа. Това е единствено с 1,5 млн. евро по-малко, в сравнение с през най-хубавата за кипърския туризъм 2019 година и близо 6 пъти повече от април предходната година.

Приходите за първите четири месеца надвишават 320 млн. евро, което съставлява над 85% от финансовите резултати за същия интервал на 2019 година

Туристическите пристигания през първата половина на годината надвишават 1 млн., уточни заместник-министърът на туризма Саввас Пердиос.

Според него триумфът в растежа на постъпленията в бранша се дължи на привличането на нови туристически пазари и по-платежоспособни посетители.

В същото време е допустимо на острова да се върнат част от съветските туристи, стана ясно от известие на Асоциацията на туроператорите в Русия за начало на продажба на ваканционни пакети за Кипър за интервала от 23 юли до 26 октомври. Заради европейските наказания върху съветските самолетни компании съветските туристи ще летят 9 часа от Москва до Ларнака през Ереван.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР