Туризмът си остава най-важният икономически сектор за Гърция. Той осигурява

...
Туризмът си остава най-важният икономически сектор за Гърция. Той осигурява
Коментари Харесай

Браншът носи всяко четвърто евро в БВП на Гърция

Туризмът си остава най-важният стопански бранш за Гърция. Той обезпечава 10% от Брутният вътрешен продукт на южната ни съседка. Числото нараства на 25 на 100, като се прибавят и обвързваните с него икономически действия. Браншът е измежду най-важните работодатели, който обезпечава едно от всеки шест работни места в разгара на сезона, а непряко - едно от три, пресмята Файненшъл Таймс. Целогодишно едно от 10 работни места се дължи на сектора. Туризмът покрива и 80% от комерсиалния недостиг на страната. През предходната година Гърция е посрещнала 30 млн. туристи.

Секторът се радва на няколко брилянтни години - сред 2012-а и 2018-а, той е повишен с 56 %. През предходната година директното харчене от страна на туристите се е повишило с 10 на 100, регистрира Гръцката национална банка.

Южната ни съседка си слага за цел да усили визитите отвън нормалните топли месеци. Сериозно стартира да развива конферентен, търговски, а също и здравен туризъм. Вече се вижда нарастване на посетителите през зимата с 40%. Целта ни е да превърнем Гърция в дестинация за целогодишен туризъм, споделя пред FT досегашният министър на туризма Елена Кунтура.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР