Туристическият сезон в Гърция вече е в разгара си и

...
Туристическият сезон в Гърция вече е в разгара си и
Коментари Харесай

От посолството в Гърция предупреждават туристите да не качват стопаджии

" Туристическият сезон в Гърция към този момент е в разгара си и всички български жители, които пътуват, би трябвало да имат няколко неща поради ", изясни пред БНР Веселин Иванов, краткотрайно ръководещ посолството на България в Атина.

На първо място българите би трябвало да се срещнат с митническите ограничавания. " Разрешава се носенето на корав алкохол до 10 литра, само че би трябвало да бъде с бандерол и да е запечатан. До 110 литра бира, вино. 40 кутии цигари и 1 кг тютюн. Проблемите, които пораждат неведнъж са заради неведение на българите на езика, не могат да обяснят на митническите управляващи и на съответните проверяващи на кого са тези количества алкохол и цигари. Когато са в едно МПС, те ги считат за един. Домашно създаден алкохол или алкохол в бутилки е безусловно неразрешен ", обясни Иванов.

Спазването на Закона за придвижване по пътищата, транспорт и превоз на лица на територията на Гърция също би трябвало да се съблюдава. " Забранено е да се внася и гориво в туби или други съдове. Затова предлагаме зареждането на колите да става на границата и по-нататък да се съблюдават рестриктивните мерки по пътя. Там нарушаванията се глобяват доста съществени. Започват от 200 евро. А що се касае до превозването на лица и транспорт в Гърция е един от доста настоящите въпроси в последно време, тъй като, когато се придвижваме с автомобил би трябвало да знаем, че според гръцкия закон е неразрешено да се транспортират мигранти. Затова не би трябвало да се качват лица на автостоп. Към края на май имаме информация за арестувани към 190 български жители по сходни обвинявания. Практиката демонстрира, че наказаните не са по никакъв начин малко. Средно присъдата е от 10 години на мигрант ", описа Иванов.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР