Туристическият гаранционен фонд е изключително забавено действие. Той е задължение

...
Туристическият гаранционен фонд е изключително забавено действие. Той е задължение
Коментари Харесай

Румен Драганов: Туристическият гаранционен фонд е изключително забавено действие

Туристическият гаранционен фонд е извънредно забавено деяние. Той е обвързване на държавното управление. Всички, които се записват за туристически услуги през туроператор, би трябвало обезпечено да могат да си получат парите назад или да получат обещаното. България излъга Европейски Съюз и направя мимикрия на Гаранционен фонд и направиха застраховка " отговорност на туроператора ". Това сподели Това сподели за " Твоят ден " проф. Румен Драганов от Института за разбори и оценки в туризма.

" Туризмът няма да почине, в случай че Данък добавена стойност стане 20%. Бизнесът няма да каже да се качат налозите. Но 9% Данък добавена стойност не значи, че цените няма да се качват, тъй като са въпрос на търсене и предложение. И да задържим ставката, в случай че токът скочи с 500% или цените на продуктите. 17,5% е растежът в туризма ", съобщи той.

Според него се чакат към 320 000 пътувания за великденските празници, от които 60 000 ще бъдат в чужбина. Когато Великден съответствува с майските празници, стигаме до към половин милион.Около 70 000 чужденци се чака да дойдат. Няма понижение в размерите, има доста интензивни пътувания. Руският пазар е задраскан, само че имаме взрив на пътуванията от европейски страни ", разкри Драганов.

По думите му наклонността е за нарастване на туристите. " Независимо дали има сняг, се търсят планинските курорти, същото важи и за къщите за посетители, дребни хотели и посещаване на близки и другари. Цените за три нощувки вървят от 170-190 лв. за двама души плюс две деца и стигат до 3500 лв.. Най-евтините цени са в къщи за посетители. На 21 май планираме разкриване на сезона. Има огромен прилив на туристи на летищата във Варна и Бургас ", уточни той.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР