Туристическият бизнес вече плахо обявява, че е готов за клиенти.

...
Туристическият бизнес вече плахо обявява, че е готов за клиенти.
Коментари Харесай

Хотелите с изолатори за заразени туристи

Туристическият бизнес към този момент страхливо афишира, че е подготвен за клиенти. Че е помислил по какъв начин да сведе до най-малко заплахата COVID-19 и има написан проект.

В последната седмица курортни и хотелски комплекси разпространяваха изискванията, при които ще се летува по морето. Дезинфектанти, маски, шлемове, отделяне на зони, хранене под строй - по този начин занапред наподобява сезон 2020, написа Марица бг.

Курортен комплекс „ Албена ” да вземем за пример ще посреща колите още на КПП-то със чиновници с гръбни пръскачки. Те ще обработват с дезинфектант гумите и шасито на всяка входяща кола. Първото мерене на температурата на пасажерите ще бъде още там.

Второто ​- на входа на съответния хотел в комплекса. От готовите ограничения на комплекса, обществено оповестени в края на предходната седмица, излиза наяве, че във всеки хотел ще бъде несъмнено едно помещение - изолатор, където ще се отделят туристи с нараснала телесна температура до идването на представител на здравните управляващи.

На други веста ще сменят с  пластмасова посуда т обичайните принадлежности в заведенията за хранене си.

Румсървисът ще възкръсне, както и изхранването по авансово направено меню

Плажуващите на пясъчната линия към много  хотели задължително би трябвало да си носят лична хавлиена забрадка.

Храните, които са неопаковани или в насипно положение, ще се съхраняват по метод, който попречва директния допир на клиента с тях чрез плексигласова бариера,

Предвижда се също масите да са разграничени на безвредно разстояние една от друга, като ще се позволява на една маса да сядат единствено членовете от едно семейство или от една стая.

Допълнителен проблем за лято 2020 за бизнеса ще бъдат и понижените приходи на огромна част от българите, както и към този момент употребените пи насила отпуски на значително хора.

 

 

.

 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР