Туристическият бизнес в Сандански и Банско заплашва с протести. Причината

...
Туристическият бизнес в Сандански и Банско заплашва с протести. Причината
Коментари Харесай

Хотелиери у нас в протестна готовност заради ковид ограничения и анулирани резервации

Туристическият бизнес в Сандански и Банско заплашва с митинги. Причината - условието за наложителен PCR тест на всички гръцки жители, които влизат у нас, в това число и имунизираните. По-строгите ограничения са в действие от вторник, а оттогава съвсем всички резервации на гръцки туристи у нас са анулирани.

Ваксиниран или не, всеки гръцки жител, който влиза в страната ни, би трябвало да показа и негативен PCR тест, изработен през последните 48 часа, другояче остава 10 дни под карантина. Заради затегнатите противоепидемични ограничения по границата, гръцките туристи всеобщо анулират резервациите си в хотелите в югозападна България.

Заради новото условие, един хотел в центъра на Сандански този уикенд ще остане празен. Всички резервации, направени от гръцки туристи, са анулирани.

" Започна поредност от анулации. Тази събота трябваше да имаме две гръцки групи, които анулираха. В понеделник следва още една група, която сигурно ще бъде анулирана ", ракзаза собственичката на хотела Карамфилка Христова.

От Сдружението на хотелиерите, ресторантьорите и туроператорите в южния град изпратиха отворено писмо до президента, премиера и някои от служебните министри, в което упорстват за преразглеждане на условието за PCR тест за гръцките жители.

" Притесненията са ни, че всички резервации, които с доста старания възстановихме на гръцкия пазар, знаете, Сандански е много известна дестинация за гръцките туристи, в този момент особено за коледните и новогодишни празници ще ни отпаднат и в действителност анулациите валят. Искаме да работим, нищо друго не желаеме ", съобщи Георги Кунчев, зам.-председател на Сдружението на хотелиерите, ресторантьорите и туроператорите в Сандански.

Същия проблем имат и в Банско - гърците всеобщо се отхвърлят да почиват и там, а хотелиерите към този момент заплашиха с протестни дейности. След незабавна среща при служебния министър на туризма Стела Балтова, от бизнеса са получили увещание, че условието за PCR тест за имунизираните гръцки туристи, ще бъде разисквано още веднъж в идващите дни.

Репортер: Антония Сукалинска
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР