Туристи, които пътуват индивидуално, могат от днес отново да се

...
Туристи, които пътуват индивидуално, могат от днес отново да се
Коментари Харесай

Спокойствие! Израел отваря границите си за индивидуални туристи

Туристи, които пътуват самостоятелно, могат от през днешния ден още веднъж да се насочат към Израел, само че единствено със съответните документи, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

С отварянето на страната след година и половина пандемични ограничавания искащите да я посетят би трябвало да потвърдят, че или са се възстановили от ковид, или са имунизирани против ковид.

Сред признаваните ваксини са тези на АстраЗенека, Модерна, Джонсън енд Джонсън, Пфайзер/Бионтех, Синофарм, Синовак, както и имунизацията на Индийския серумен институт. Ваксинирането би трябвало да е било осъществено най-малко 14 дни по-рано, с цел да бъде позволено влизането в страната.

Всеки, който желае да напусне Израел, пък би трябвало да е сигурен, че последната му доза ваксина е сложена не повече от 180 дни по-рано. Ако казусът не е подобен, преди пътуването ще се изисква слагане на бустерна доза.

Тези, които са се възстановили след боледуване от ковид, могат да влязат в страната, в случай че са получили най-малко една доза от ваксина, приета от Световната здравна организация. Те също по този начин би трябвало да са дали негативен тест за вируса най-малко 11 дни преди идването си.

Промяната е актуализация на настоящите правила. Досега бе разрешено влизането в Израел на туристически групи, в случай че те съблюдават насоките на здравните управляващи.

Това е доста отваряне на страната, която се бе затворила за външния свят от началото на пандемията. Като цяло задграничните жители можеха да влизат в страната единствено при уважителни аргументи.

От началото на септември се следи спад на новозаразените в Израел. Здравното министерство заяви през вчерашния ден за едвам 225 нови случая.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР