Туристи, които докосват статуята на Жулиета в северния италиански град

...
Туристи, които докосват статуята на Жулиета в северния италиански град
Коментари Харесай

Туристи са повредили статуята на Жулиета във Верона

Туристи, които допират статуята на Жулиета в северния италиански град Верона, където се развива действието на нещастието на Шекспир, са създали дупка в дясната гърда на фигурата, заяви ДПА, като цитира информация на италианската телевизия РАИ.

Бронзовата скулптура, която е основана от Нерео Константини през 70-те години на предишния век, може да е непоправимо развалена. През 2014 година оригиналът е спретнат и е сменен от имитация.

Почти всичко в Дома на Жулиета във Верона е небивалица. Жулиета Капулети не е живяла там. Къщата обаче притегля стотици хиляди туристи всяка година, които се събират, с цел да видят мястото на най-прочутата любовна история в британската литература.

Десетилетия наред къщата във Верона е принадлежала на семейство Капело. Градската администрация я купува от фамилията през 1935 година с желанието на насърчи туризма и я реновира. Самият балкон, под който е сложена статуята на Жулиета, е прибавен по-късно. Всъщност това е саркофаг, открит при разкопки във Верона. Влюбени от целия свят пишат по него имената си, оставят послания и закачат катинари с имената на обичаните си на разнообразни места по фасадата на къщата.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР