Тунелът на Петте кьошета в посока Фритьоф Нансен“ ще бъде

...
Тунелът на Петте кьошета в посока Фритьоф Нансен“ ще бъде
Коментари Харесай

Затварят частично тунела под НДК в неделя

Тунелът на Петте кьошета в посока „ Фритьоф Нансен “ ще бъде затворен за коли в неделя, оповестиха от Столичния електротранспорт. Причината е разширение на контактната тролейбусна мрежа в сектора, с което ще бъде продължен маршрута на тролей номер 7. От април тролеят ще размени трамвай номер 6 до „ Лозенец “, а за по бързо прекосяване на кръстовищата към НДК той ще се движи по настрана трасе.
 
Тази неделя, 10 февруари, тунелът под НДК ще може да се употребява от водачите отчасти.

 
„ Само денем ще е, с цел да могат да се правят дефинитивни работи по монтиране на контактната мрежа в тунела и това е в посока „ Фритьоф Нансен “, излизането от тунела “, изясни Евгени Ганчев, шеф на Столичния електротранспорт.
 
Целта е през април да бъде пуснат тролей номер седем с нов, продължен маршрут, който ще замести и трамвай шестица. Цялото тролейбусна трасе ще бъде 14 километра, а ето от кое място ще минава:
 
 „ Маршрутът ще бъде от „ Манастирски ливади “, по „ Костенски водопад “, по „ Бяла църква “, „ Арсеналски “, в обособеното трамвайно трасе, което беше по трамвай номер 6, по-късно по „ Черни връх “, „ Фритьоф Нансен “ в долната част, като става двупосочна, ляв завой в посока „ Руски монумент “, по „ Опълченска “, от там до „ Люлин “.
 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР