Туморът на актьора се свил рекордно, но 2,5 г. след

...
Туморът на актьора се свил рекордно, но 2,5 г. след
Коментари Харесай

Джеф Бриджис: Ракът ме пощади, ковид ме срещна със смъртта

Туморът на артиста се свил рекордно, само че 2,5 година след ковид още диша накъсано и се усеща комплициран
През март 2020 година, до момента в който прави утринната си гимнастика, Джеф Бриджис усеща тежест в корема. По това време възрастният, само че към момента неотразим артист, снима следващия си филм – серийната тв екшън драма “Старецът ”. Заради карантината за коронавирус фотосите са спрени и Джеф и брачната половинка му отпътуват на екскурзия в Монтана. 70-годишният Бриджис е в отлична форма, страда единствено от сърбеж в пищялите и нощно изпотяване. Няма визия, че това са признаци на лимфом. Когато въпреки всичко се подлага на обзор, холивудската звезда с шок чува, че страда от напреднал етап на неходжкинов лимфом (НХЛ) - тип рак на кръвта, който се развива в белите кръвни кафези, наречени лимфоцити, и има 75 подтипа. Въпреки че лимфоцитите са тип кръвни кафези, множеството от тях не живеят в кръвта, а в лимфата - значима част от имунната система на индивида. Затова заболяването е известна като рак на лимфната система. Тя образува тумори основно от лимфни възли. “Лекарят ми откри голям израстък - 23 на 30 сантиметра. Не съм го усетил даже когато във кино лентата ме постановяваха с юмруци ”, споделя 73-годишният през днешния ден Бриджис.

Красив и фамозен, с премия “Оскар ” за мъжка роля в “Лудо сърце ” и още 6 номинации, щастливо женен за любовта на живота си, с 3 прелестни дъщери, Джеф е считан за един от огромните късметлии в света на киното. А в залеза на живота си стартира тежка битка. Но даже и в тази обстановка екранната звезда зодия Стрелец вади шанс. Неходжкиновият лимфом в доста случаи е лечим.

Джеф стартира химиотерапия. В началото, до момента в който лекарите още нагаждат точния за него химически коктейл, лекуването протича леко. Но фотосите на “Старецът ” въпреки всичко стопират след снимани единствено 4 епизода. Ракът постоянно е неприятна вест, само че за американския артист тя не идва сама. През януари 2021 година писмо от кабинета за химиотерапия го уведомява, че е инфектиран с новия ковид. “Химиотерапията бе унищожила имунната ми система, не можех да се боря и с тази болест - споделя болният. - Пред тъгите от коронавирус тези от рака бяха оскъдни. Докоснах се до гибелта, одобрих, че тя идва да ме вземе. ” Страда от нетърпими болки в гърдите, задушава се. Неспособен е да диша и да се обръща в леглото, без да му подават О2.
“Докторите ми споделяха: “Джеф, би трябвало да се бориш! ”. Но аз се бях предал. По темперамент той е магнетичен, необятно скроен, оптимистично надъхан. Изобилства с гении – с изключение на в киното, изявява се и като музикант, свири на китара, пее кънтри и записва албуми. Илюстрира детски книжки, писани от най-голямата му щерка Изабел, занимава се с снимка. Но мисли, че е пристигнало време да се сбогува с всичко.

“Казвах си: Всички умират – пристигна и моят ред да се впусна и в това премеждие. Вместо да се опасявам от гибелта, сближих се с нея ”, споделя Бриджис в изявление за сп. The Magazine. Но наподобява, към този момент той е съумял да надлъже Дамата с косата, въоръжен с алхимия от мощно любознание, персонална воля, фамилна обич и малко страхопочитание пред науката, написа изданието.

Актьорът се опира на мощно рамо – жена си Сюзън Гестън. Тази 70-годишна, само че към момента красива като ангел дама, неговата брачна половинка от 46 година, неувяхващата му пристрастеност и най-верен другар. “Сю бе моят първенец. Живя с мен в болница, когато бях най-зле. После още веднъж при възобновяване ми. През цялото време водеше титанична борба против апаратна вентилация, окуражаваше ме да вдишвам самичък ”, споделя брачният партньор. Благодарение на нея той се разминава без вентилатор, лекуват го с реконвалесцентна плазмата, взета от човек, преболедувал коронавирус. Чрез вливанията, а след това и химиотерапия с таблетки експертите съумяват относително бързо да слагат и рака в ремисия.

Актьорът се удивява на хората, работили, с цел да го спасят. “Сестри и лекарите бяха впечатляващи. Постоянно се съветваха, обсъждаха вероятни лекувания и лекарства. Бяха толкоз фокусирани, всеотдайни, красиви… ” Постепенно пациентът се съвзема и след седмици в болница го местят в преустроен и обвързван с кислородни резервоари гараж в дома му. Първо е на легло, а след това сяда в кожен релакс фотьойл, сходен на този от екранния му шлагер “Големият Лебовски ”.
През август 2021 година събира сили да заведе най-малката си щерка Хейли до олтара и даже да танцува с нея.

Днес артистът към този момент е във форма и стартира фотосите на нов сезон от сериала, където играе някогашен сътрудник на Централно разузнавателно управление на САЩ, бягащ от предишното си и преследван от сътрудници за да бъде погубен. Медитира и прави упражнения за дишане и разпъване, които му дават мощ да работи. Туморът му се е смалил до 2-3-сантиметрово топче, само че възобновяване от коронавирус се е проточило и съгласно него го е състарило.

“Беше дълъг и непосилен развой и още е. След като прескочих трапа, върхът ми да заставам прав, без да рухна, бе 45 секунди. Хвалеха ме: “Браво, устоя съвсем минута. Ха да забележим ще се придвижиш ли метър и половина - споделя той. – Не имах вяра, че още веднъж ще работя, а не щеш ли стартирам втори сезон на кино лентата ”.
Днес животът му е съвсем естествен. Но и до момента диша леко накъсано, от време на време се усеща комплициран, а заран дълго се кани да стане от леглото. Но е жив и работи – нещо, на което не се е надявал. “Сблъсъкът със гибелта ми направи същински подарък – осъзнах какъв брой къс и хубав е животът. И че любовта е на всички места към нас, подготвена да ни залее със своята берекет. ”
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР