Тук съм преди всичко да чуя как виждате бъдещето на

...
Тук съм преди всичко да чуя как виждате бъдещето на
Коментари Харесай

Радев се прави на медик визионер: Ковид ще допринесе до ускоряване на трансформация на модела на здравеопазване

Тук съм на първо място да чуя по какъв начин виждате бъдещето на опазването на здравето. Здравето е основен фактор, без който не може да се развиваме. Това съобщи президентът Румен Радев в своята лекция, която изнася пред преподаватели и студенти от Медицинския университет в Пловдив. Темата на лекцията е „ Здравеопазването в Плана за възобновяване и резистентност - акценти “.

Събитието е част от обичайното за академичната общественост на университета тържествено отбелязване на Деня на националните будители – 1 ноември и се организира в конферентна зала „ Тракия “ на хотел Рамада Пловдив „ Тримонциум “ при прецизно съблюдаване на здравните ограничения, оповестява " Марица ".
свързани новини41194на 26.10.2021
" Ковид ще способства до ускорение на промяна на модела на опазване на здравето. Накъдето и да се върви не можем да слагаме цели без новаторско опазване на здравето, което е ориентирано към младежите ", акцентира Радев. Той изясни, че опазването на здравето е безценен развой, по тази причина и е толкоз значимо по какъв метод ще се оползотворят и къде ще бъдат ориентирани средствата в Плана за възобновяване.

" Преди да бъде усъвършенстван Планът за възобновяване се прецизираха ясни правила и цели. Сред тях са да се внедряват нови технологии, да се борим със смъртността посредством ранна диагностика, предварителна защита, профилактика, да се влага в човешкия капитал. Там, където изоставаме, тъй че младежите да се осъществят в България ",продължи Радев.

Той изясни и за какво се е наложило служебното държавно управление да доработва проекта значително. " В него се вложиха доста нови планове. На първо място – незабавната здравна помощ. Знаете, че огромен дял на смъртността се дължи на това, че губим първи златен час. Затова и се създаде планът за незабавна помощ от въздуха. България е единствената страна, която няма такава помощ. Те ще бъдат употребявани главно при случаи на инфаркти и инсулти, както и за произшествия. От тук се породи и още един въпрос. Знаете над 65% е делът от смъртни случаи от сърдечни болести, трябваше да решим по какъв начин да им намерим най-адекватно място.

Следващата стъпка беше създаване на 10 районни центъра за лекуване, в които по най-бързият метод ще бъде избавен човешкият живот. Ще се изградят и дооборудват над 300 амбулаторни лаборатории в дребните обитаеми места ", съобщи още президентът.

Медицинският университет – Пловдив, е обезпечил опция събитието да бъде проследено и онлайн.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР