Тук е цялата гилдия, която касае нашия бранш. Създадохме инициативен

...
Тук е цялата гилдия, която касае нашия бранш. Създадохме инициативен
Коментари Харесай

Хекимян към строителните експерти: Готов съм да се вслушам във вас, работата в София трябва да продължи

Тук е цялата колегия, която касае нашия отрасъл. Създадохме предприемчив комитет, в който членуват целия екип, който касае строителния отрасъл. Имаме няколко точки към властискащите – индексацията, дигитализацията, образованието, водният цикъл, промени в законовата уредба и така нататък Това съобщи инж. Илиян Терзиев, ръководител на УС на Камарата на строителите в България, на среща сред Камарата на строителите и кандидат-кметът на за столицата.

„ Искаме разговорът ни да продължи, да чуем всяко ваше искане и освен да го запишем, само че и да го създадем ”, безапелационен е Хекимян.

„ Честен и открит човек съм, че не съм най-големият специалист, само че съм подготвен да се изучавам и да абсорбирам познания от вас. Работя със сериозен екип. Строителството в столицата би трябвало да не стопира ”, уточни той.

Сред целите на столицата той уточни строителството на нови трамвайни трасета, реновирането на пътната инфраструктура, ВиК мрежата, завършването на околовръстния път и други.

" Инициирайки законови промени, ние може да осигурим бистрота и да разсеем всевъзможни подозрения дали има корупция или не ", безапелационен е той.

Председателят на СОС Георги Георгиев  Георги Георгиев Георги Георгиев е роден е на 26.05.1986 г. Има юридическо обучение и е бил юрист към Софийска добави: „ Изграждаме 100 км ВиК мрежа. Проект, който щеше да падне жертва на избирателен популизъм в последните седмици при гласуването на плана. Подхождаме съществено към тази среща поради обстоятелството, че не можем да променяме София без вас – експертизата и визията на специалистите. ”

„ Подкрепяме предвидимостта в законодателния развой. Правото е дреха, ушита по размер на индивида, всичко останало са самоцелни регулации, които вредят, вместо да оказват помощ ”, акцентира още той.

От Асоциацията на строителните бизнесмени се оплакаха, че политиците ги третират като притежатели на терени, които се борят за пари. „ Ние сме производители. Целият отрасъл основава 12% от Брутният вътрешен продукт. Всеки седми човек, който срещате по улицата, се изхранва от строителството. ”

От Камара на архитектите в България са безапелационни, че имат опция да оказват помощ на общината, като с изключение на вслушването в специалисти в предизборната акция, те оферират по-постоянна форма на партньорство – основаване на перманентна форма, на тримесечие, на срещи с сектора.

В диалога стана ясно, че фокус ще бъде следенето на стандартите при ремонтите в града. Въвеждането на електронно строително позволение пък ще подсигурява бистрота в процеса.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР