Туитър Турция почти e завършила прототипа на първия летящ автомобил местно

...
Туитър
Турция почти e завършила прототипа на първия летящ автомобил местно
Коментари Харесай

Турция е почти готова с прототипа на първата си летяща кола

 Туитър Турция съвсем e приключила прототипа на първия летящ автомобил локално произвеждане, който ще се назовава " Джезери ", заяви през днешния ден Селчук Байрактар, механически шеф на компанията " Байкар ", представен от " Дейли сабах ".

Байрактар показа в туитър фотоси на дизайна на прототипа, изготвян от дизайнерски екип на компанията в продължение на осем месеца.

Екипът поставя старания да приключи в точния момент прототипа на летящата кола, с цел да бъде показан на ревюто " Текнофест " - най-големия панаир за аерокосмически технологии в страната, който ще бъде открит на 17 септември на летище " Истанбул ", съобщи Българска телеграфна агенция.

Процесът по създаването и тестванията на летящата кола ще отнеме години, счита Байрактар. В туитър той качи също фотоси на четирите разновидността на боядисване на автомобила и прикани потребителите на обществената медия да гласоподават с лайк за желания от тях.

Турската летяща кола ще носи името на Исмаил ал Джeзери, феодален откривател, живял в Източен Анадол.

Дейността на турската компания " Байкар " е съсредоточена върху създаването на безпилотни самолети, авиационни системи, симулатори и пр.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР