Туитър ще плати глоба в размер на 150 милиона долара

...
Туитър ще плати глоба в размер на 150 милиона долара
Коментари Харесай

Осъдиха Туитър на 150 млн. долара глоба по дело за защита на лични данни

Туитър ще заплати санкция в размер на 150 милиона $ по дело за отбрана на персонални данни. Информацията беше публикувана в взаимно изказване на министерството на правораздаването и Федералната комисия по търговия, представени от.

Искът против Туитър е заведен в Калифорния и в него се споделя, че в интервала май 2013 - септември 2019 година, платформата е заблуждавала потребителите си за това по какъв начин ще употребява персоналните им данни.

В общите условия на Туитър било посочено, че те ще се употребяват с цел да се подсигурява сигурността на сметките, само че не и че до тях ще имат достъп рекламодатели.

Според американските управляващи, обществената мрежа е нарушила и съглашения на Вашингтон с Европейски Съюз и Швейцария за обработка на сензитивна информация. Незаконната процедура на Туитър е засегнала повече от 140 милиона консуматори и донесла големи доходи.

Постигнатото сред Туитър, министерството на правораздаването и комисията по търговия съглашение за санкцията би трябвало да бъде утвърдено от съда.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР