Туитър обяви, че ще съди милиардера Илон Мъск, за да

...
Туитър обяви, че ще съди милиардера Илон Мъск, за да
Коментари Харесай

"Туитър" съди Мъск заради отказа му от сделката за $44 млрд.

Туитър " разгласи, че ще съди милиардера Илон Мъск, с цел да го принуди да завърши договорката, с която ще придобие компанията, само че.

Купуването на " Туитър " бе контрактувано в края на април. Решението дали отводът е вероятен, или ще е нужно обезщетение от 1 милиарда $, ще е в ръцете на съда. Бизнесменът може да бъде заставен да купи компанията; през май той настоя, че е обезпечил нужното финансиране.

Според ищците обаче методът, по който Мъск излиза от договорката, е " модел на двуличие " дружно с метода му на " обществени и заблуждаващи офанзиви " по компанията, която е считал да купи, слагането на измислени условия, непозволено изнасяне на информация пред обществеността. Нещо повече - немного след " обществения театър ", организиран,, Мъск се отметнал от преференциалната за " Туитър " - и релативно висока - цена, когато видял, че акциите на софтуерни компании се срутват на пазара.

Друго изказване в делото е, че Мъск желал да излезе от договорката, тъй като цената на каузи му в " Тесла ", от който идва и огромна част от персоналното му благосъстояние, се сринала с над 100 милиарда $ по отношение на пика от ноември 2021 година, и той избира да трансферира загубата на акционерите на " Туитър ".

Обрат за две седмици

Най-богатият човек на света за по 54.20 $ за всяка акция. Обеща и.

Последваха обвинявания, че мрежата била цялостна с ботовете и трябвало делът им да бъде понижен, с цел да се пристъпи към договорката. Той стартира да упорства, че " спам ботовете " съставляват доста над 5% от 200 млн. консуматори - нещо, което " Туитър " отхвърля. Компанията заяви този месец, че отстранява по 1 млн. спам профила на ден.

Заради този спор Мъск по тематиката. Междувременно акциите на компанията се сринаха неколкократно и даже сега са с 20 $ под контрактуваната цена.

От позиция на " Туитър " договорката е обвързваща, а в този момент " той отхвърля да извърши отговорностите си, тъй като договорката, която е подписал, не обслужва персоналния му интерес ".

Oh the irony lol
— Elon Musk (@elonmusk)

Теоретично наказателна клауза от 1 милиарда може да е единствено част загубата за Мъск, защото борсовият регулатор на Съединените щати би могъл да го в профил от управлението на една или повече от фирмите, които управлява.

Единствената за вторник обява на Мъск в " Туитър " е: " О, каква подигравка " и редуциране, обозначаващо плевел смях.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР