Tui, една от най-големите туристически агенции в света, ще напусне

...
Tui, една от най-големите туристически агенции в света, ще напусне
Коментари Харесай

Водещият туроператор Tui излиза от Лондонската фондова борса

Tui, една от най-големите туристически организации в света, ще напусне Лондонската фондова борса през юни - последният удар по дългогодишната известност на английската столица като неоспорим водач на европейските фондови пазари.    Акционерите на немската компания, която е двойно листвана в Лондон и Франкфурт, гласоподаваха във вторник за излизане от борсата на английската столица.    През декември Tui съобщи, че обмисля този ход, защото през последните четири години забележителна част от търговията с нейни акции се е преместила от Обединеното кралство в Германия. Единното листване във Франкфурт също по този начин ще опрости структурата на компанията и ще понижи разноските, обясниха тогава от Tui.    " Доволни сме, че акционерите на TUI последваха нашата рекомендация и гласоподаваха в интерес на отписването от борсата в Лондон ", разяснява в изказване основният финансов шеф Матиас Кип, представен от CNBC.   

През последните 18 месеца няколко компании реалокираха главните си листвания от Лондонската борса в Ню Йорк или избраха Уолстрийт за първично листване - най-важната от които беше подкрепеният от Softbank производител на чипове ARM Holdings (ARM), перлата в короната на английския софтуерен бранш. 
Малко евентуално е напускането на Tui да провокира същите безредици по отношение на бъдещето на Лондон. Компанията коства единствено една пета от цената си от началото на пандемията, когато акциите ѝ се сринаха и тя изпадна от борсовия показател на сините чипове FTSE 100.    Все отново преместването ѝ във Франкфурт ще подсети, че Лондон към този момент не е ненадмината дестинация за европейските компании, които желаят да се развиват и да набират пари от вложители.    " Гласуването на акционерите на Tui несъмнено е удар за лондонските пазари ", разяснява Долфин Къри, сътрудник в адвокатската адвокатска фирма Reed Smith, която съветва компании във връзка с техните първоначални обществени предлагания. " Това е още един образец за компания с висок рейтинг, която обръща тил на Лондон. "     Британската столица все по-често се конкурира със прилежащи столици, в това число Амстердам и Париж, като се бори за позицията на максимален център за търговия с акции и най-ценен фондов пазар в Европа.   

Със седалище в Хановер, Tui има повече от 400 хотела, 16 круизни кораба, пет самолетни компании и 1200 туристически организации. Според уеб страницата на групата в нея работят повече от 60 000 чиновници. 
Също по този начин във вторник компанията регистрира първата си оперативна облага за тримесечието от октомври до декември, което нормално е по-спокойно време за пътувания. Приходите за интервала са скочили с 15% спрямо миналата година до рекордните 4,3 милиарда евро, защото компанията е съумяла да увеличи цените си с помощта на устойчивото огромно търсене на пътувания.    " Това не е най-хубавата потребителска среда, в която се намираме, само че почивките, където и да погледнете, са предпочитани ", декларира Кийп пред вложителите.     Независимо от войната сред Израел и Хамас и обвързваните с нея разтърсвания в Близкия изток, Египет продължава да бъде една от най-популярните дестинации за къси дистанции за клиентите на Tui, наред с Канарските острови и Кабо Верде.     " Основните дестинации на дълги дистанции през тримесечието включваха Мексико, Тайланд и Доминиканската република ", прибавят от компанията.    Tui пренасочва някои от круизните си кораби към нос Добра вяра в Южна Африка, с цел да избегне нападенията в Червено море от страна на основаните в Йемен хути.     " Уверени сме за цялата година макар разноските за отклонение на круизните ни кораби ", разяснява основният изпълнителният шеф Себастиан Ебел, като отбелязва, че спомагателните разноски от отклоняването ще възлязат на " ниско двуцифрено число в милиони ". 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР