Цялото общество дължи освен съчувствие и извинение, респект и признателност

...
Цялото общество дължи освен съчувствие и извинение, респект и признателност
Коментари Харесай

Атанас Славов: Общество дължи освен извинение, респект и признателност на родителите на жертви на катастрофи

Цялото общество дължи с изключение на състрадание и опрощение, почит и благодарност на родителите на жертвите поради това, че са се заели да решат един публичен проблем. Обсъдихме с околните няколко тематики, които са от компетентността на Министерство на правосъдието и други институции. Това са тематики, свързани с бързината на наказателния развой, бързината на експертизите, размера на присъдите, отнемането на свидетелствата за ръководство на МПС и бързината на кръвните проби. Всички тези въпроси Министерство на правосъдието и другите виновни институции ще разиска съответни законодателни начинания.

Това съобщи министърът на правораздаването Атанас Славов след извършената среща с околните на жертви и потърпевши по пътищата, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Участник в срещата беше Петя Иванова. Тя е доведена майка на Васко, който беше погубен на 18 ноември 2020 година на пътя. След извършената среща с правосъдния министър тя уточни:

“Нашите деца към този момент ги няма. Борим се за промени, с цел да можем да спасим живите деца и родителите им да не минават през този пъкъл, през който минаваме ние. Има доста проблеми и те са целокупни. Всяко едно министерство би трябвало да свърши своята част. Този пъкъл по пътищата да спре. Няма да спрем битката си и се надяваме нещата да се трансформират ”.

Правосъдният министър Атанас Славов разяснява, че предшественикът му Крум Зарков е упълномощил разбор на тежките закононарушения и се чака той да бъде подготвен и показан през месец октомври.

“Въпросът, който стои пред нас е въпрос не просто на предварителна защита, не просто на наказване на причинителите и то заслужено наказване в рационален период, а е в някакъв смисъл въпрос на цивилизованост – дали желаеме в нашето общество да се съблюдава законът, дали почитаме достойнството, достолепието и най-много живота на нашите съграждани или не. Въпросът с цивилизоваността би трябвало да бъде решен от институциите, самото общество, от просветителната система. Това е нещо, с което всички ние би трябвало да сме ангажирани ”, счита Славов.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР