Цялостното поведение на Кремъл доведе до укрепване на солидарността в

...
Цялостното поведение на Кремъл доведе до укрепване на солидарността в
Коментари Харесай

Бойко Ноев: Путин няма да се трогне от апелите за мир, ще бъде спрян със сила

" Цялостното държание на Кремъл докара до подсилване на солидарността в Европейския съюз и в НАТО. Всяко зло за положително. Ако зависи от Путин, той би спрял там, докъдето бъде позволен. Затова ролята на демократичния свят, който сега е в отбрана на Украйна, е да се активизира и да устои колкото може повече. Путин няма да спре, тъй като ще се трогне от апелите ни за мир. Путин ще бъде спрян със мощ ".
Това разяснява пред БНР специалистът по национална сигурност и някогашен боен министър Бойко Ноев. Той е и някогашен дипломат на България в НАТО.

По думите му светът претърпява дълбока промяна - " битката сред света на експанзията, злото и несправедливостта и света, към който принадлежим, ще бъде тежка ":

" Не съм склонен с тези български политици, които насаждат боязън, че каквото създадем - не в сгода на Путин, обезателно ще докара в България съветски ракети. Това не е по този начин ".

В предаването " Нещо повече " по БНР специалистът добави, че България е доста по-уязвима, когато измежду народа ѝ се всява боязън:

" Хора като Путин търсят слабите звена, тези, които ще се вслушат в гласа на страха. Затова водачите не би трябвало да всяват боязън. Няма смисъл Русия да атакува България, няма залог. За какво ѝ е на Русия да атакува България, тя може да я има ей по този начин – с такива политически водачи, каквито имаме през днешния ден ".

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР