Цялостната реконструкция на ул. "Граф Игнатиев" и прилежащи към нея

...
Цялостната реконструкция на ул. "Граф Игнатиев" и прилежащи към нея
Коментари Харесай

От понеделник започва грандиозният ремонт на ул. Граф Игнатиев

Цялостната реорганизация на ул. "Граф Игнатиев " и прилежащи към нея територии стартира от понеделник. Проектът е финансиран с към 18 млн. лева безплатна помощ по оперативна стратегия "Региони в напредък ". Цялостната стойност на плана е 24 млн. лева Изпълнителят е "Джи пи груп ". Това заяви кметът на София Йорданка Фандъкова на преконференция.

Кметът изясни, че измежду плануваните действия са подмяната на канализацията от "Софийска вода ", подмяната на трамвайните релси и цялостната настилка както на самата улица, по този начин и в зоните на площад "Славейков ", площад "Гарибалди ", пространството към църквата "Св. Седмочисленици ".
Фандъкова помоли за самообладание и опрощение живеещите и работещите в тази част на столицата, както и всички, които ще минават през идващите месеци от там.

Планира се в края на май да стартира и повсеместен ремонт на подлеза на бул. „ България” и „ Ив. Гешов”, където положението е тежко и се цели също съгласуваност със строителството на метрото. Поетапно ще бъде ремонтиран и бул. „ България”, с цел да спре кърпенето, следва привършване на социална поръчка за избор на реализатор. Общината има желанието да ремонтира от бул. „ Ив. Гешов” до бул. „ Гоце Делчев” – сектора в най-тежко положение, само че по кое време тъкмо зависи от приключването на процедурата.

Продължава и работата по редица обекти от предходната година. Сред обектите, за които има подготвеност, са идно преасфалтиране на бул. „ Христофор Колумб” в „ Дружба” – след 15 юни. Предстои и преасфалтиране на Източната дъга – след 15 май, както и на сектора от „ Васил Левски” от Ректората до „ Патриарх Евтимий”.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР