Цялостна реновация на спортната зала в Зоната на здравето в

...
Цялостна реновация на спортната зала в Зоната на здравето в
Коментари Харесай

Тодор Попов: Започваме реновацията на спортната зала в Зонат...

Цялостна реставрация на спортната зала в Зоната на здравето в Пазарджик стартира публично през днешния ден. Ремонтът ще обхване всичко - от покрива до настилките, осветлението, възобновяване на двете огромни съблекални, санитарните възли към тях, цялостна замяна на офисните елементи, замяна на дограмата, ще бъдат обособени два входа – А и Б - за фенове, които ще влизат от двете страни, ще има 100 седящи места с трибуни. „ Залата ще бъде комбинирана за баскетбол, волейбол, бадминтон, само че ще е предпочитано за нашите другари от баскетбола. “, уточни кметът на Пазарджик Тодор Попов. „ С построяването на тази зала ще бъдат решени проблемите на спортните клубове по повод въз основата. Ремонтът ще завърши за 4-5 месеца, нашата упоритост е до Димитровден залата да е подготвена и през зимата клубовете да има къде да упражняват на закрито”, добави кметът.



Относно обновяването на спортните бази Тодор Попов заяви, че най-вече до два месеца ще бъде открит плувният басейн Балона, а следващата година ще стартира ремонт на Градския плаж, който Общината ще откупи от притежателя му. „ През лятото на 2023 година ще открием и реновираният градски плаж и тогава тази зона тук дружно с острова ще са най-хубавият сложен парк в България, където може да се забавляваш, спортуваш или прекарваш свободното си време по един паметен метод и това не може да не ни изпълва с гордост”, сподели Тодор Попов.

Само през тази година в спорт и спортните бази в Пазарджик са вложени близо 8 милиона. В двете актуализирани зали – залата на Спортното учебно заведение и в Зоната на здравето инвестицията възлиза на към 3 милиона лв., от които 1 милион и 720 хиляди лв. са за Зоната на здравето. „ Искам да благодаря на остарялото държавно управление, тъй като те бяха общителни да провиснал тази сума. Силно се надявам да имаме една кокетна и практична зала, тъй като най-важното е нашите момчета да се усещат добре тук”, акцентира Тодор Попов, обръщайки се към спортистите от баскетболния „ Хебър”.

По време на формалния старт на ремонтните действия на залата в Зоната на здравето кметът Тодор Попов заяви, че залата ще носи името на Иван Симеонов. „ Много мислихме тази база да бъде жест към един наш безценен дълготраен другар, наш съгражданин, почетен жител на Пазарджик. Аз персонално съм благополучен да предложа тази зала да носи неговото име. Тази зала да е спортна зала „ Иван Симеонов “. Това през вчерашния ден предложих и пред общинските съветници. Иван Симеонов в действителност го заслужава. Той е в основата освен на възраждането на пазарджишкия работен спорт, който се трансформира в една от емблемите на града ни, такова нещо няма в нито един български град, само че той е и един от основателите, които способствали за в началото създаване на спортната база на нашия град през 60-те и 70-те години на предишния век. Малко са хората, които 70 години от живота си са отдали на спорта! Знам, че той е доста благополучен да види обновяването на Зоната на здравето и ще е още по-щастлив след няколко месеца да види приключена и тази зала”, съобщи Тодор Попов.



С наяве неспокойствие пред присъстващите застана и самият Иван Симеонов и се обърна към кмета с думите: „ Мили мой, господин Попов, доста съм разчувствуван. Аз желая да благодаря на първо място на Общинския съвет и господин Попов за това тази спортна зала да носи името ми. Може би има и по-достойни хора от мен, само че одобрявам с благодарности това решение. Преди 45 години сложихме тук началото на първата в България Зона на здравето. Днес сме тук в обновената Зона и новопостроения мост. Аз съм благополучен, че отдадох 70 години от своя живот на спорта в Пазарджик - Пазарджик, който към този момент е столица на спорта, в чиято основа стои един огромен човек, един човек със спортно сърце - Тодор Попов. Да ни е жив и здрав и да води все напред и нагоре Пазарджик! Благодарим ти, господин Попов. Искам да пожелая на строителите по-бързо да завършат новата зала, с цел да има състезателен живот. Благодаря още веднъж.”



Кметът на Пазарджик поздрави всички спортисти за триумфите им и уточни, че спортистите на Пазарджик печелят всяка година по 500 златни медала от държавни, европейски и международни шампионати. „ В кой град го има това?! Пазарджик дава и ще продължи да дава пари за спорт. Спортът и културата би трябвало да бъде приоритет на всеки един властник. Пазарджик свети с позитивен знак във всички карти на публичния живот към този момент. Това ме прави благополучен. Преди хората ги беше позор да кажат, че са от Пазарджик, тъй като градът се свързваше с бандитизъм и други нерегламентирани действия, а в този момент за всеки един е горделивост да каже, че е от Пазарджик. Хората могат да се гордеят с града си и с достиженията на хората в него”, сподели още Тодор Попов на формалния старт на ремонтните действия в залата в Зоната на здравето.

Ремонтните действия ще бъдат осъществени от компания „ Томов-Трейд “ ЕООД.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР