Цялата полиция у нас е въоръжена с едни пистолети, които

...
Цялата полиция у нас е въоръжена с едни пистолети, които
Коментари Харесай

проф. Николай Радулов: Възможно е да имаме модерна полиция

„ Цялата полиция у нас е въоръжена с едни револвери, които са връсници с тези БТР-и. Имаме остаряло оръжие, което се продава на колекционери и парите влизат в бюджета “, сподели в ефира на Българска национална телевизия, специалистът по национална сигурност проф. Николай Радулов.

„ Възможно е да имаме съвременна полиция. В Министерство на вътрешните работи първо би трябвало да се схване опцията за високи технологии. Но там упорстват на тази тематика, тъй като служителите в Министерство на вътрешните работи се опасяват, че ще бъдат заместени от техниката, само че такава е концепцията. Рутинните действия би трябвало да се правят от новите технологии, а хората, живата мощ би трябвало да е на улицата измежду хората, “ добави Радулов.

„ В  Министерство на вътрешните работи година след година парите се усилват, само че не стигат. Полицаите, които са на терен и действително правят работа, получават ниски заплати. Същевременно в Министерство на вътрешните работи има доста места, къедто се седи зад бюро и са доста добре платени. Може би това не го знаят хората, само че заплатата на един шеф в Министерство на вътрешните работи е 4-5 хиляди лв., само че защото те вземат участие в всякакви стратегии на Европейски Съюз, си докарват действително по 13-14 хиляди лв. на месец, “ сподели той.

„ Реформа на Министерство на вътрешните работи може да има, само че тя би трябвало да се направи от управлението на Министерство на вътрешните работи, а не от Народното събрание “, изясни още проф. Николай Радулов.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР