Цяла нощ пожар гори над град Баня, Карловско, по информация

...
Цяла нощ пожар гори над град Баня, Карловско, по информация
Коментари Харесай

Пожар гори над град Баня, вертолет Кугар се включи в гасенето

Цяла нощ пожар гори над град Баня, Карловско, по информация на кмета Стамен Гешев. Пламъците са обхванали към 100 декара борова гора към село Михилци.

Пожарът е зародил след 22.00 часа нощес и досега екипи на пожарната, както и военни от 61-ва Стрямската механизирана бригада- Корлово и чиновници на горското стопанство се пробват да локализират огъня.

Борбата с огнената буря не е серпантина през цялата нощ. На място през днешния ден има 6 екипа на пожарната и над 60 индивида военни, горски и доброволци. Гората е над град Баня, няма заплаха за обитаемото място.

Военнослужещи от 24-а авиационна база – Крумово с вертолет " Кугар " се включиха в дейностите за преодоляването на огнената буря в региона на село Михилци, оповестиха от Министерството на защитата.

Вертолетът излетя от авиобазата в 13.25 часа през днешния ден. Екипажът ще оказва помощ на огнеборците за потушаването на пожара с обливане на засегнатия регион с вода чрез системата за пожарогасене, с която е екипиран вертолетът.



Тази заран и тридесет и трима военнослужещи от 3-и механизиран батальон на 61-а Стрямска механизирана бригада - Карлово се включиха в гасенето на огромния горски пожар, зародил край хисарското село Михилци.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР