Цял общински блок в Бургас ще бъде заселен само с

...
Цял общински блок в Бургас ще бъде заселен само с
Коментари Харесай

„Блокът на висшистите“: Красиви социални жилища с ниски наеми в Бургас, но само за избрани


Цял общински блок в Бургас ще бъде заселен единствено с висшисти и млади фамилии. Образованието дава преимущество при настаняването в новата обществена постройка, построена от общината по европейска стратегия.

Аксения Аврамова е трети курс студент във филиала на Националната художествена академия в Бургас. Тя е от Добрич и живее в остаряло общежитие. Сега е от първите, които с любознание преглеждат новопостроените обществени жилища.



„ Най-големият апаратамент беше към 25-30 лв. без включени ток и вода, което съгласно мен просто е неповторимо като оферта спрямо наема, който заплащам сега “, споделя тя.

Кандидатстването за новите общински жилища стартира. Приоритет ще имат младите фамилии, висшистите и студентите. В Бургас има три университета, а най-вече точки на искащите за настаняване ще дава индикаторът „ обучение “. Затова хората към този момент назовават постройката „ блокът на висшистите “ или „ студентски град “.



Първите жители на новото студентско градче ще бъдат настанени в средата на месец март. Жилищата са изцяло обзаведение с мебели и най-необходимите уреди, разполагат със хигиеничен възел, кухненски бокс, столова и спалня.



„ По програмата ще бъдат назначени 4 броя личен състав, защитата, градинар, чистачка и сътрудник ръководство на парцелите. За тях те могат самите студенти, които аплайват, да аплайват и за тези работни места “, споделя Тина Писарова, шеф Общински парцели.

Новият студентски комплекс се намира в квартал „ Меден рудник “ и се състои от 47 жилището, ситуирани в 5 корпуса.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР