Цял квартал в Мездра се оплаква от постоянни набези на

...
Цял квартал в Мездра се оплаква от постоянни набези на
Коментари Харесай

Ромски фамилии тероризират мездренски квартал

Цял квартал в Мездра се оплаква от непрекъснати нападения на няколко самонастанили се многодетни семейства от ромски генезис.

Местните хора алармират за обири и побоища и упорстват за пренасяне на нарушителите, заяви БТВ.

" Нямат тоалетни, нямат вода, целият им отпадък отива в дерето на реката. Няма по какъв начин да кажем точната им численост, тъй като непрестанно има напор от нови хора, само че не са по-малко от 150 индивида, които живеят в тези бараки ", сподели Милена.

Живущите в квартала изясняват, че ромските семейства са нападателни, а техните деца обикалят безпризорно по пътя. Въпреки подаваните тъжби обаче, липсва реакция от страна на институциите.

" Има боязън в хората. Събрали сме подписка от 200 индивида, само че те се опасяват да покажат лицата си, тъй като са извънредно нападателни ", добави Милена.

От общината настояват, че се пробват да намерят решение.

" Аз съм надълбоко уверена, че тези хора са прави, въпросът е по какъв начин да намерим решение, което да бъде законно. Има майки с по 8 деца, къде да ги накараме да отидат? Трябва да се намерения и да се огледат нещата от всички страни ", съобщи Яна Венелинова, ръководител на ОБС-Мездра.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР