Цветята са незаменим подарък на 8 март и идеалният начин

...
Цветята са незаменим подарък на 8 март и идеалният начин
Коментари Харесай

Каква е символиката на цветята, които подаряваме?

Цветята са незаместим подарък на 8 март и идеалният метод да накараш една жена да се почувства обичана и ценена. Много постоянно те споделят повече от това, което сами се осмеляваме да кажем. Изобилието от цветове и нюанси обаче постоянно може и да ни обърка.

Какви са препоръките на експертите към мъжете, които през днешния ден са натоварени с нелеката задача да изберат точните цветя, с които да зарадват обичаните си дами.

Езикът на цветята бил най-популярен по времето на Викторианската ера, когато са се водили т. нар „ цветни “ флиртове - посредством послания с разнообразни цветя. В наши дни нещата са се трансформирали доста, само че въпреки всичко има избран етикет, с който е хубаво да се съобразим, когато подаряваме цветя.

" За обичаните дами още веднъж се вземат червени рози, за майките - пролетни цветя в пъстри тонове – оранжево, розово, цикламено, синьо, за преподавателите вземаме по-неутрални тонове – бяло, жълто, ярко розово, да не са обвързващи по някакъв метод “, изяснява флористът Даниел Тенджерков.

Флористът развенчава и някои от митовете, свързани с избора на цвете: " Чувал съм от доста клиенти, че жълтите цветя са на ненавист, само че кой подаря цветя, в случай че ненавижда някой! Червените са на обич, само че по-скоро към този момент се изгубиха тези знаци във типа на цветовете и цветята, всеки купува, това което усеща като свое. “

Традицията на 8 март дамите да получават цветя обаче е жива, а богатият избор от цветя и аранжировки прави избора на мъжете много сложен.

" Това е единственият ден в година, в който мъжете стават в 3-4, с цел да дойдат в 5 часа в магазина. Тази заран от 5 часа имаме опашка при нас. Стриктно се купуват цветя за майките, за дамите си, за сътрудниците. Този празник продължава да е извънредно почитан от българите, изключително от мъжете, които са главните ни клиенти денем “, споделя флористът.

Вижте повече във видеото

Репортер: Зорница Илиева

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР