Цветовете, миризмите и външният вид на храната имат способността да

...
Цветовете, миризмите и външният вид на храната имат способността да
Коментари Харесай

Цветовете, които потискат и увеличават апетита

Цветовете, миризмите и външният тип на храната имат способността да отключат вълчи вкус у нас, даже в моменти, когато сме хапнали и се усещаме сити.

Причината? Всеки цвят буди у нас избрана асоциация и по този начин провокира друга мисъл, страст и възприятие. И откакто цветовете на облеклата ни въздействат върху настроението ни, по какъв метод цветовете на храната ни влияят на апетита ни?

 Цветовете, които потискат и усилват апетита

Кои са цветовете, потискащи апетита?

#Сив.  Този цвят доста постоянно се асоциира с развалена или мухлясала храна, заради което се разчита от съзнанието като противоположен и не възбужда апетита. В някои заведения за хранене даже заобикалят да боядисват интериора си в сиво, с цел да не отхвърлен клиентите си. Храни в сив цвят са рибата и мидите, тъй че в случай че се пробвате да овладеете глада си, включвайте ги по-често в менюто си.

#Черен.  По същата логичност като при сивия цвят, и черният не се приема добре от подъзнанието, което го пояснява даже като рисков за здравето. Въпреки че в последно време нашумя наклонността храните да се оцветяват в черно – черен сладолед, черен бургер и така нататък, в всекидневието този цвят се заобикаля, изключително от заведенията за хранене. Цвеклото, гроздето и къпините са храните, които е добре да включите, в случай че желаете да ядете по-малко.

 47585932_2057724927604194_5100806247222835840_n.jpg (1080×1080)

#Кафяв.  Този цвят припомня за изгоряла храна, заради което не подтиква апетита. Разбира се, изключение прави шоколадът, който даже и зелен, е мъчно да му се устои. Все отново, някои кафяви храни като пълнозърнестите артикули, лещата и орехите, са извънредно потребни и е целесъобразно да ги консумирате по-редовно.

#Лилав.  Това е един от по-рядко срещаните цветове при храните и надлежно не буди толкоз приятни асоциации у човек. Една от най-популярните храни, обагрена в този цвят, е цвеклото, което се харесва на по-малко хора. Все отново, има лилави храни като боровинките, смокините и зелето, които са доста потребни и е хубаво да се одобряват постоянно.

#Син.  Този цвят буди асоциация със успокоение, което по-скоро буди “апетита ” за сън, от що се касае за храна. Освен това, доста рядко и мъчно ще откриете храни в натурален наследник цвят, което значи, че и даже да ги срещнете, няма да ви се приядат изключително доста. Един потребен съвет е да добавите синкава светлина в кухнята, с цел да консумирате по-малко и по-рядко.

 Цветовете, които потискат и усилват апетита

Кои са цветовете, увеличаващи апетита?

#Тюркоаз.  За разлика от синия цвят, тюркоазеният буди асоциация с благополучие и нехайно държание. Цветът припомня за тропическите води, далечни и екзотични дестинации и доста постоянно участва в керамиката. Заради всички тези приятни асоциации, цветът разсънва апетита и ви приканва да хапнете още едно парче торта.

#Зелен.  Този цвят неизбежно носи чувство за прохлада и здраве. Повечето зеленчуци са точно зелени, хрупкави и просто подготвени да ги изядете. Плюсът на зеления цвят е, че подтиква здравословния ви вкус, и по тази причина е хубаво да наблегнете на мрачно зелените зеленчуци.

 Цветовете, които потискат и усилват апетита

#Жълт.  Именно този цвят е именуван цветът на щастието. Той провокира приятни страсти и позитивни чувства. Проблемът? И бананите, и пържените картофки са жълти на цвят, по тази причина внимавайте с него. Наблегнете над царевицата, жълтите чушки, мангото, пъпеша и лимоните.

#Орнажев.  Този цвят работи стимулиращо на мозъка и по тази причина усилва апетита. Избирайте здравословните други възможности като портокали, грейпфрут, мандарини, тиква, моркови и други, вместо оранжево-златистата коричка на пържените полуфабрикати.

#Червен.  Този цвят работи възбуждащо – покачва кръвното налягане и пулса, с което усилва и апетита. Много заведения за хранене неслучайно избират червени покривки, столове или поставят картини с подобен цвят по стените. Заменете тортата с алено кадифе с хелти други възможности – ябълки, ягоди, домати, нар, чушки, любеница и така нататък

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР