Цветни, привличащи окото винили са поставени върху оградата на Ректората

...
Цветни, привличащи окото винили са поставени върху оградата на Ректората
Коментари Харесай

„ГрадскАБуква“, или знаците навсякъде около нас

Цветни, привличащи окото винили са сложени върху оградата на Ректората на Националната художествена академия в София и на площад „ Тройката “ в Бургас в границите на плана „ ГрадскАБуква II “, отдаден на празника 24 май.

Ежегодната галерия, проведена от НХА и катедра „ Плакат и образна връзка “ тази година концентрира вниманието на фена върху привидно рутинни, познати изображения и обстановки от градската среда, в която живеем. Всички те обаче, погледнати под различен ъгъл, внезапно разкриват простата и явна истина – буквите са на всички места около нас. Достатъчно е мозъкът да потърси – и ето, дървото в прилежащия двор или пързалката на детската площадка насреща към този момент са букви, толкоз познати и разпознаваеми за всеки. Привидната безредица на знаците от кирилската писменост, изведени въз основата на „ хванатите “ от създателите градски фрагменти, в действителност се провеждат в една забележителна естетика, изцяло отразяваща задъхания пулс на актуалното ни съществуване.

Освен експонирането върху оградата на Ректората на НХА в София, за първи път изложбата се показва и в Бургас, на емблематичния площад „ Тройката “ – място, където тя ще може да бъде забелязана и съпреживяна от жителите и гостите на града.

Традиционно отдадена на 24 май – Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската писменост, култура и просвета и на славянската словесност, тази година изложбата е също и част от редицата събития, отбелязващи 125-годишнината на НХА. Участници в плана са студенти от трети и четвърти курс на компетентност „ Плакат и образна връзка “ в НХА – София, и от филиала на НХА в Бургас.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР