Цветът на урината издава много за здравословното състояние. В идеалния

...
Цветът на урината издава много за здравословното състояние. В идеалния
Коментари Харесай

Мътна урина - 6 възможни причини

Цветът на урината издава доста за здравословното положение. В идеалния случай той би трябвало да е в жълтата гама, а самата течност - бистра. Това значи, че бъбреците ви работят добре. Но има случаи, в които урината е мътна. Какво значи това? Признак на кои болести може да е и по кое време би трябвало да потърсите доктор?
Инфекция на пикочните пътища
Това е най-честата причина за мътна. В този случай съпътстващите признаци са парене при вървене по дребна потребност, чести позиви за уриниране, болежка и даже температура. Ако признаците се влошат или продължат повече от 3 дни, би трябвало да посетите доктор и наложително да си пуснете проучване на стерилна урина и антибиограма. Така лекуващият доктор ще назначи най-адекватното лекуване. Почти постоянно това е антибиотик.

Не подценявайте лекуването на инфекциите на пикочните пътища и спазвайте прецизно предписанията на лекаря, с цел да я излекувате изцяло.

 
Дехидратация
Урината ви може да е мътна и тъй като не пиете задоволително вода. Друг знак за дехидратация е цветът на урината - по-тъмен от нормално. Добрата вест е, че в този случай казусът се взема решение единствено с изпиване на няколко чаши вода.

 Добави изложение

 
Камъни в бъбреците
Ако урината ви е мътна, е допустимо и да имате камъни в бъбреците. Това положение от време на време остава недиагностицирано, изключително когато се сблъсквате с него за първи път. Често при камъни в бъбреците урината има и неприятна миризма. Съпътстващи признаци са болки в кръста, тресчица, кръв в урината, даже повръщане. Ако имате подозрения, незабавно посетете експерт, с цел да научите всичко за положението си, както и по какъв начин да процедирате оттук насетне.

Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР