Цветанка АндрееваСега войната в Украйна има шанс да е една

...
Цветанка АндрееваСега войната в Украйна има шанс да е една
Коментари Харесай

Най-големият враг на Путин - симпатията и съчувствието към Украйна

Цветанка Андреева

Сега войната в Украйна има късмет да е една от дребното, извоювани от публичното мнение.
Зловещата динамичност в експанзията на Путин накара европейците да възприемат реакцията на международните водачи и личните си елити като забавени и неуверени. Хората одобряват протичащото се за варварска война и

гражданската съвест надскача лидерската адекватност

Безспорно, че Европейски Съюз и НАТО не са безпомощни, само че демократичните общества за три денонощия, откогато войната в Украйна влезе в домовете ни образуваха ясна настройка против Путин. Той към този момент е в облика на нападателен деспот убиващ почтени и заплашващ живота и мира в Европа.
Общественото мнение към този момент подчинява водачите в Европа, които не бяха склонни към доста внезапни политически придвижвания към Кремъл.

В очите на хората жертвите, само че също и

героите са в Украйна

Затова и публичното мнение взе за пленник личните си национални елити. Видяхме, че водачи като Орбан бяха принудени към реакция по отношение на безумието на Путин.

Оказва се, че кремълския император е мощен единствено на дългата маса, когато му се молят за разговор. Това е неговият интерес, до момента в който премазва с оръжието си - насреща да го молят за договаряния, а той да слага изискванията за новия мир и ред.

Но, ненадейно врагът му се оказа благосклонността и съчувствието към Украйна, пристигнали от елементарните хора в Европа.
В очите на жителите от демократичния свят, в този момент смелите водачи са във военни униформи и отбраняват Киев.

Преговарящите с костюми губят легитимност

Хората не желаят да чуват, че тази жестока война ще бъде извоювана от Путин. Вече е ясно, че това ще нанесе рана освен в Украйна, само че и на Запад. Ако несправедливостта победи, това последователно ще делигитимира водачеството в Свободния свят. В демократичните режими политиците се плашат най-вече от загубата на социална поддръжка, чак по-късно от наказания, газ, цени.

От другата страна е Путин – „ великият създател “ на новия европейски и международен ред. Рано или късно той ще падне жертва на личната си агитация. Неговата мощ е в измисления му затворен свят в който необезпокоявано господства. Свят, в който той сякаш командва от дългата маса, само че в действителност е безразсъден в очите на хората от демократичния свят. Очевидно няма и всеобщата поддръжка на личния си народ. Все отново, това не са напудрените избори за Президент, а кървава война, в която техните, съветски синове умират.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР