Цветана Пиронкова отпадна на 1/16-финалите на Ролан Гарос, след като

...
Цветана Пиронкова отпадна на 1/16-финалите на Ролан Гарос, след като
Коментари Харесай

Пиронкова се бори, но не успя да преодолее Крейчикова

Цветана Пиронкова отпадна на 1/16-финалите на " Ролан Гарос ", откакто загуби от 114-тата в света Барбора Крейчикова със 7:5, 4:6, 3:6 за 2 часа и 40 минути. Пловдивчанката поведе на своята съперничка, само че позволи поврат. Българката още веднъж обаче заслужава похвали за представянето си на шампионата от Големия шлем.

Крейчикова ще играе на осминафиналите против аржентинката Надя Подороска, която победи Анна Каролина Шмиедлова (Словакия) с 6:3, 6:2.

Първи сет
Пиронкова стартира с отлични офанзиви на собствен сервис и поведе. Българката потегли мощно и при първото подаване на съперничката си, само че нападателна игра на Крейчикова даде резултат - 1:1. Двете завоюваха и идващите си подавания, като Цвети пропусна да стигне до пробив - 2:2.

Крейчикова стартира да играе все по-смело и решително и доближи до две точки за пробив, които бяха отразени от Пиронкова. Третият опит на чехкинята се оказа сполучлив. Цвети обаче показва отлична отбрана и съумя незабавно да върне брейка - 3:3.

На собствен ред с композиция от прецизни къси топки пловдивчанката доближи до пробив, с който поведе в резултата. Пиронкова обаче не съумя да се възползва от психическото си преимущество и разреши на Крейчикова да възвърне равенството в сета - 4:4.

Цвети поведе с 40:0 при своя сервис, само че се потруди, с цел да стигне до триумф, откакто разреши на Крейчикова да я притисне. Пиронкова избави геймпойнт на Крейчикова и бе на две точки от спечелването на сета при 40-40, само че чехкинята бе по-прецизна в решаващите мигове и резултатът в сета още веднъж бе подравнен - 5:5.

Българката избави два брейкбола в съдбоносен миг, поведе с 6:5, а по-късно получи две благоприятни условия за пробив и затваряне на сета. И двете бяха отразени от чехкинята. При третата обаче тя капитулира и Пиронкова завоюва сета със 7:5!

Втори сет
Пиронкова изигра доста добър гейм и съумя да завоюва подаването си, само че чехкинята стана нападателна и разнообрази играта си, което докара до бързо равнене. Лошото за Цвети пристигна в трети гейм, когато Крейчикова се възползва от грешките на пловдивчанката и проби - 1:2.

Чехкинята продължи да се възползва от колебливостта в офанзивите на Пиронкова и съумя да затвърди пробива - 3:1. Постепенно българката възвърна ритъма си и завоюва гейм, в който изоставаше с 0:30. Крейчикова обаче продължи да нападна доста мощно и съумя да възвърне разликата от два гейма. Двете размениха по още един сполучлив сервис гейм, с което резултатът стана 5:3: в интерес на чехкинята.

При сервис на Пиронкова се стигна до тъждество, само че със забележително самообладание при сетбол за съперничката си българката съумя да завоюва подаването си и да остане в сета - 4:5.

Крейчикова доближи до два сетбола при своето подаване, като първият бе несполучлив поради двойна неточност. Пиронкова обаче прати топката в мрежата и сетът е в интерес на чехкинята - 6:4.

Трети сет
Крейчикова продължи положителното си движение от края на втория сет и съумя да вземе преднина при започване на заключителната част, а незабавно по-късно стигна и до пробив. Чехкинята изигра доста мощен гейм и не даде даже точка на Цвети - 0:2.

Пиронкова съумя да понижи пасива си, откакто още веднъж сподели чудесната отбрана, която демонстрираше в първия сет. Българката понижи грешките си и движеше противничката си по целия корт, само че Крейчикова стана все по-уверена и бе безупречна на своето подаване.

Двете продължиха без пробив до 5:3 в интерес на Крейчикова. Пиронкова застана на сервис, с цел да остане в мача, само че наподобява съвсем се съобщи. Тя направи две двойни неточности и се стигна до три мачбола за чехкинята. Първият и вторият бяха избавени, само че при третият Крейчикова съумя и завоюва мача!
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР