Цветан Цветанов иронизира бивмия си шеф в ГЕРБ.С демонстративното скъсване

...
Цветан Цветанов иронизира бивмия си шеф в ГЕРБ.С демонстративното скъсване
Коментари Харесай

Цветанов: Очаквах от Бойко Борисов да каже, че не познава Иван Гешев

Цветан Цветанов иронизира бивмия си началник в ГЕРБ.

С демонстративното разкъсване на оставката си основният прокурор Иван Гешев е дал отговор на въпросите, които витаеха в обществото, откакто тя беше поискана. Оттук нататък, в идващите няколко дни, ще чакаме изводите. Това сподели в предаването „ Делници “ по Телевизия „ Евроком “ ръководителят на Републиканци за България Цветан Цветанов.

По думите на Цветанов ясното обръщение на Гешев е, че прокуратурата няма да взе участие в политическия спектакъл и че няма да спре делата и инспекциите с необятен публичен интерес. Както и че прокуратурата ще извърши обективно своята работа за приключването им.

„ Видяхме, че е имало и напън, до предишния петък да бъде прекъсната една от инспекциите “, акцентира Цветанов.

„ Може би фактически, както Борислав Сарафов казваше и прехвърляше виновността на други, прокуратурата се е намесила надълбоко в политическите игри. От това, което сподели Гешев, мисля, че Сарафов е взел участие интензивно в този развой и би трябвало да се дадат отговори от самия него и от всички други участници. Той очевидно дълго време е бил склонен с политиката, водена от господин Гешев. Защо не си е подал оставка “, запита Цветанов и напомни, че Сарафов е зам.-главен прокурор от 2013 година, а преди този момент оглавяваше Специализираната прокуратура. „ Което значи, че много дълги години той е взел участие в целия този развой “, сподели още Цветанов.

Цветанов добави: Този конфликт, който се очерта, този сюжет, който очевидно е дирижиран, под някаква форма, с присъединяване и на Бойко Борисов, докара до това днешно изказване на основния прокурор и мисля, че оттук насетне времето ще покаже кой е бил прав и кой крив.

В отговор на въпрос, заложен от водещия, елементарно ли Борисов предава приятелите си, Цветан Цветанов каза: Днес чаках да чуя от него, че не познава Гешев.

Председателят на Републиканци за България заяви още: Сега е моментът всички стойностни членове и симпатизанти на ГЕРБ да създадат преоценка за това, което се случи през годините от 2006 година, когато учредихме дружно политическа партия ГЕРБ и в какво положение се намира партията в този момент. Защото сега тези, които съставляват ГЕРБ и са най-близкото обграждане на Борисов в Народното събрание, не са били основателите. Учредителите на тази хубава концепция - да имаме една партия, която да бъде, като профил, национална партия, да има хоризонтално покритие, което изградихме в цялата страна – това ни събираше “.

Цветанов се обърна и към всички кметове с зов да не се отклоняват от целите, които са поели пред съгражданите си, написа novini.bg.

По тематиката за сформиране на държавно управление при създалите се условия Цветанов предвижда задръжки от страна на партиите: „ Ще бъдат много по-предпазливи и в случай че преди две седмици казвахме, че изрично ще има държавно управление и ще се търси опция да се осъществя с първия мандат, мисля, че сега имаме друга обстановка “.

Според него въпросът дали ще има държавно управление ще получи отговор единствено след една седмица, тъй като в случай че не бъде осъществен мандат с ГЕРБ, всичките партии, без изключение към този момент са декларирали, че няма да поддържат вторите, а това значи, че се отива към третия мандат.

„ За мен най-хубавото за страната е да няма предварителни парламентарни избори преди локалния избор “, безапелационен бе Цветанов.

Той изрази и паника от обстоятелството, че в последните дни единствено се приказва за цели, а нищо не се подхваща, няма и парламентарна активност по значимите въпроси, като даде образец с държавния бюджет.

„ Страната ни наподобява много несигурна, а когато има политическа рецесия, икономическата е с още по-голямо измерение “, разяснява Цветанов.

Според него тематиката с еврозоната към този момент става задача невъзможна в идващите година-две, а по отношение на Шенген изрази опасения, че страната ни ще бъде отделена от Румъния и ще остане единствената страна, отвън пространството.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР