Цветан Соколов няма да играе за националния отбор в дебютното

...
Цветан Соколов няма да играе за националния отбор в дебютното
Коментари Харесай

Соколов аут от националния за лятото

Цветан Соколов няма да играе за националния тим в дебютното издание на Лигата на нациите това лято. Диагоналът ще е отвън терена за 4 месеца, защото ще се подложи на интервенция поради сериозна контузия в лятото коляно. Не е ясно дали Соколов ще успее да се възвърне и за международното през септември, на което България е хазаин дружно с Италия.

Въпреки здравословните проблеми 208-сантиметровият топреализатор беше на равнище за клубния си „ Кучине Лубе “ (Чивитанова) във финала на Шампионската лига в Казан (Русия). Соколов заби 29 точки, само че италианският отбор загуби с 2:3 (-27, 18, 23, -23, -15) трагичната борба с локалния „ Зенит “, който завоюва рекордна шеста купа на континента. В воин за първенците се трансформира кубинеца Вилфредо Леон,  означи. 33 т. Представянето на българина обаче му завоюва място в идеалния тим на шампионата. Той бе определен за най-хубав на поста си, а премията му трябваше да връчи родната легенда Любо Ганев, само че в еуфорията към триумфа си домакините объркаха реда и Лупо връчи наградата за най-хубав централен блокировач на сърбина Драган Станкович, също от „ Кучине Лубе “.

„ Благодаря за поканата от европейската централа да съм измежду ВИП-аовете на финалите – показа вицепрезидентът на родната федерация и на БОК. – Видях се с доста другари, обмених хрумвания по организацията и най-после се любувах на черешката на тортата – фамозния волейбол на финала “.

През уикенда пък стана ясно, че Соколов ще подпише нов контракт с италианския клуб за още 3 години.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР