Цвета Рангелова от Възраждане протегна ръка за помирение към Явор

...
Цвета Рангелова от Възраждане протегна ръка за помирение към Явор
Коментари Харесай

МИЛ ЖЕСТ: Късопишкови позволиха на Божанков да говори

Цвета Рангелова от " Възраждане " протегна ръка за помиряване към Явор Божанков от Политическа партия, с който партията й води смешна партизанска война.

Причина за раздора сред Божанков и " Възраждане " е негово изявление от трибуната на Народно събрание, в което назова Костадин Костадинов и Цончо Ганев " меки китки ". Това провокира плевел скандал и се стигна даже до физически конфликт. Тогава от парламентарната група на " Възраждане " се заканиха, че всякога когато депутатът от Политическа партия излиза на трибуната да приказва, те ще го смъкват. 

Именно това се случи и в сряда. Божанков излезе за изявление и Костадинов и хората му скочиха незабавно, подканвайки го да слезе от там. Тогава Росен Желязков даде 20 минути отмора, с цел да успокои пристрастеностите. 

" Искам да изразя единодушие с това, което казахте. Г-н ръководител, в тази зала са се разгаряли доста диспути обратно във времето, само че даже когато са прекосявали точката на естественото говорене, са касаели политически огън. Недопустимо е когато тази естрада се употребява не за политически огън.

Никой от нас, от " Възраждане ", уважаеми сътрудник Божанков, уважаеми сътрудник Пейков, не си е разрешил персонални квалификации към вас. И сега вършиме това. Не спекулирайте, като се изкарвате жертви. Сега ще ви дадем опция, сътрудник Божанков, да вземете процедура без да плюете и да храчите по " Възраждане ". Имате опция да се реабилитирате, по този начин както разрешава и господин Иванов ", сподели Рангелова. 

Божанков най-сетне излезе и направи изявление без да бъде преустановяван: " Важно конкретизиране беше кой дава думата. Ще предложим промени в правилника, само че каквито и да са те, би трябвало да имаме ясно схващане, че в последна сметка ще опрем до едно - съзнанието на всеки един от нас, че реда и разпоредбите ги съблюдаваме ние. Тонът сред нас, персоналните нападки, закани и обиди, опитът някой да бъде спрян да приказва, в случай че демонстрираме, че не можем да се поносим и да съществуваме на едно място, това се придвижва в българското общество. 

Тези връзки стартират да звучат във всеки български дом. Съзнавайки тази отговорност, каквито и промени да приемем, мога да поема отговорност, че ще съблюдаваме разпоредбите и ще се стараем тонът да бъде добър. Благодаря. "

Костадин Костадинов също изиска да направи коментар по тематиката. 

" Това не е изявление и декларация. Направихме знак и го разбрахте. Толерантно изслушахме, само че желая да ви припомня, само че най-малко от кумова срама правете забележки. То е ясно, че хората не се преценяват, само че за достойнството на институцията направете това. Адмирирам това изявление, тъй като дава звук на нормалност. Не допускайте хора, които приказват за правилника да го нарушават, до момента в който приказват за него ", сподели водачът на " Възраждане ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР