ЦСКА започна с тежка загуба контролите си от лятната подготовка.

...
ЦСКА започна с тежка загуба контролите си от лятната подготовка.
Коментари Харесай

Тежка загуба на ЦСКА при дебюта на Илич

ЦСКА стартира с тежка загуба контролите си от лятната подготовка. " Червените " отстъпиха на досегашния член на немската Бундеслига Гройтер Фюрт с 1:4 в първата си инспекция, играна в Йенбах.
Двубоят бе и всекидневен дебют за новия ментор на отбора Саша Илич. Сръбският експерт включи съвсем всички футболисти, с които разполага, като заложи на два разнообразни състава през двете полувремена. Новите попълнения - Лазар Туфегджич и Станислав Шопов, дебютираха с алената фланелка, само че не съумяха да впечатлят в контролата.
Тобиас Рахъл откри резултата за " детелините " в 24-тата минута, а 5 по-късно Диксън Абиама удвои задатъка. След почивката Гройтер Фюрт означи нови две попадения, дело на Рагнар Ахе (48, 81), а четвърт час преди края на постоянното време Калоян Кръстев се регистрира с почетен гол за ЦСКА - София.
В инспекцията не взеха присъединяване националните състезатели Иван Турицов, Георги Йомов, Жорди Кайседо и Яник Вилдсхут, както и контузените Юрген Матей, Мено Кох, Радослав Живков и Мартин Смоленски.
Следващата контрола на " алените " е на 21 юни (вторник) против австрийския Сухопътни войски Кематен от 19:30 часа българско време.
Мачът стартира равностойно, а първата по-интересна обстановка се откри пред ЦСКА - София. Топката попадна в Марк-Емилио Папазов в наказателното поле, който стреля технично към левия ъгъл на вратата, само че противниковият пазач се разтегна оптимално и мазета в ъглов удар.
Малко откакто измина четвърт час игра Густаво Бусато също трябваше да се намесва, защото Литбарски получи положително подаване на преференциална позиция и не се поколеба да насочи изстрел.
В средата на първото полувреме, след безредие в пеналтерията на Гройтер Фюрт, топката попадна в Браян Морено, който стреля от придвижване право в ръцете на Шафран.
В ответната офанзива Тобиас Рахъл се възползва от неточност в защитата на " алените ", оправи се с няколко футболисти и невъзмутимо прати кълбото в мрежата зад Бусато.
Само 5 минути по-късно Джетро Вилемс се възползва от падение на Галин Минков в центъра на терена и откри непокрития Диксън Абиама отдясно. Той пое топката и с удар в близкия ъгъл направи беззащитен вратаря на ЦСКА - София за повторно.
Германският отбор не спираше да нападна и Густаво Бусато предотврати трето попадение, отразявайки мощен шут от границата на наказателното поле. Малко по-късно Маурисио Гарсес стреля около задачата.
След почивката Саша Илич съвсем напълно подмени своя състав, като само Асен Дончев и Марк-Емилио Папазов резервираха местата си.
В 47-мата минута Калоян Кръстев си откри пространство за изстрел, който обаче бе доста слаб и не затрудни противниковия пазач.
В ответната офанзива Рагнар Ахе получи на скорост по левия фланг, навлезе в наказателното поле на " алените " и от дребен ъгъл преодоля Димитър Евтимов - 0:3.
Малко по-късно юношеският национал Росен Маринов почисти топката с глава от голлинията след мощен удар на състезател в " зелено-черно ".
Грешките в защитата на ЦСКА - София не спираха, откакто Жеферсон не съумя да си спре кълбото и то попадна в противника в рискова непосредственост до Димитър Евтимов. Рагнар Ахе се възползва от това и стреля мощно, само че българският вратар прояви инстикт и не позволи нов гол.
В 67-мата минута пред " алените " се откриха две положителни благоприятни условия да върнат едно попадение. Първо Йоан Баи шутира мощно, само че стражът на Гройтер Фюрт се намеси, а при добавката ударът на Калоян Кръстев бе блокиран.
Останаха подозрения за игра с ръка, само че съдията подмина обстановката.
Четвърт час преди края на постоянното време Федерико Варела откри по страховит метод Калоян Кръстев във вратарското поле, а нападателят не срещна проблем и понижи резултата - 1:3.
В 80-ата минута Асен Дончев не работи по най-хубавия метод и разреши на неприятелски състезател да го загърби и да стреля отблизо разстояние. Димитър Евтимов отрази удара на Литбарски, само че топката попадна в непокрития Рагнар Ахе, който нямаше по какъв начин да сбърка на опразнената врата.
Старши треньорът на ЦСКА - Саша Илич отличи като позитивно, че тимът се пробва да играе нападателен футбол и се надява в скоро време да има развиване към селекцията на " Армията ".
" Не е прелестно да загубиш с подобен резултат. Хубавото е, че ЦСКА въпреки всичко игра нападателен футбол. Проведохме четири доста тежки тренировки и играчите не бяха свежи. Така и би трябвало да бъде. Постепенно нещата ще стават все по-добре ", стартира Илич.
" Да допуснеш 4 гола не е прелестно, само че пък можем да се радваме, че играхме офанзивно. Това е нашата цел. Гройтер Фюрт употребява своите шансове, а ние бяхме припрени в някои моменти. Имаме много футболисти, които занапред ще влизат във форма. Имаме и контузени състезатели. Трябва ни време. Постепенно ще построяваме колектива и ще стартираме да изглеждаме както желаеме.
Юрген Матей и Мено Кох към момента са контузени. Липсват ни към 7-8 футболисти, които ще се включат на по-късен стадий. Надявам се скоро да имаме развиване към селекцията. Искам състезатели, които да подсилят конкуренцията ", съобщи още сръбският ментор на ЦСКА.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР