ЦСКА успя да спечели с 2:1 гостуването на Лудогорец в

...
ЦСКА успя да спечели с 2:1 гостуването на Лудогорец в
Коментари Харесай

ЦСКА най-накрая преодоля кошмара си Лудогорец и е финал за Купата на България

ЦСКА съумя да завоюва с 2:1 гостуването на Лудогорец в полуфинала-реванш за Купата на България и с общ резултат 3:2 се класира в борбата за трофея. На 19 май " алените " ще спорят с Арда (Кърджали) на финала на Националния стадион " Васил Левски ".

Срещата в Разград довечера беше извънредно завладяваща. Избраниците на Любослав Пенев съумяха да поведат с 2:0 и да създадат огромна крачка към финала. Още в третата минута Енрике Рафаел откри резултата, а в 36-ата Георги Йомов удвои. Резервата Елвис Ману понижи за домакините в 73-ата минута, само че първенците не съумяха да сътворят чудото.

В края на дуела се стигна до грозни подиуми, а съдията Георги Кабаков изгони с червени картони Любослав Пенев, както и двама футболисти.

Срещата стартира стремително за ЦСКА, откакто алените откриха резултата още в 3-ата минута. Йога изведе Кайседо отляво, Вердон не съумя да го блокира добре и разреши топката да мине зад тила му, където нахлулият на скорост Енрике я копна технично над Кахлина за 1:0.

В 7-ата минута Кох засече с глава центриране от корнер, само че стреля над напречната греда.

Първото по-опасно състояние за " орлите " пристигна в 11-ата минута, когато Кешерю засече центриране на Десподов от фаул, само че в навън.

В 22-ата минута ЦСКА умерено можеше да вкара втори гол, само че Кахлина направи феноменално избавяне. След добра офанзива отдясно последва центриране към Тиаго. Португалецът стреля с глава, само че стражът на " орлите " плонжира и някак съумя да избие в корнер.

Гостите продължиха да преобладават и по-късно състояние, което докара до втори гол в 36-ата минута. Тогава Варела и Енрике комбинираха добре отляво, надигравайки неориентираната защита на домакините. Последва чудесно центриране на втория към непокрития Йомов и крилото на алените разстреля Кахлина от упор за 2:0.

През първото полувреме двата тима направиха по една насилствена промяна. Тиаго напусна контузен и на негово място се появи Варела. Анисе пък отстъпи мястото си на Янков.

След почивката домакините смениха тактическата си сграда и заиграха с трима в защита.

Въпреки това първата опция за попадение през втората част още веднъж бе за ЦСКА. Йомов овладя центриране отляво и стреля от 7-8 метра, само че Кахлина мазета.

В 61-ата минута Десподов пропусна да върне Лудогорец в мача, защото получи превъзходен пас от Вандерсон, озовавайки се самичък против Бусато, само че стреля в тялото на вратаря. Четири минути по-късно Десподов нацели гредата след шут от фаул.

Футболистите на Любо Пенев дадоха отговор с рискова офанзива минута по-късно. Жеферсон центрира към непокрития Йомов, само че ударът от воле на крилото не се получи и излезе в навън.

В 68-ата минута Недялков насочи топовен шут от 21-22 метра, който Бусато мазета в корнер. Лудогорец съумя да върне едно попадение в 72-ата минута, когато Вандерсон чукна ефектно с пета към Ману и нападателят осъществя в долния ляв ъгъл след техничен шут по земя от 17 метра.

В 85-ата минута реферът Георги Кабаков сподели три червени картона след жестоко нарушаване на Сантана против резервата Митков. Бразилецът получи пряк червен картон. Наставникът на гостите Любослав Пенев потегли да се разправя с играча на разградчани, за което и той бе изпъден с втори жълт картон. Турицов се включи в мелето и също се прибра прибързано в съблекалнята след бързи два жълти картона.

До края на дуела Лудогорец опита напън, само че той не даде плод и ЦСКА стигна финала за Купата на България, където ще срещне Арда на 19 май.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР