ЦСКА спечели Вечното дерби на България, след като надделя с

...
ЦСКА спечели Вечното дерби на България, след като надделя с
Коментари Харесай

ЦСКА спечели Вечното дерби на България, победи с 2:0 Левски

ЦСКА завоюва Вечното дерби на България, откакто надви с 2:0 над огромния противник Левски.

" Червените " изиграха доста по-добър мач на националния стадион " Васил Левски " и можеха да завоюват по-убедително, в случай че не бяха положителните намеси на дебютанта на вратата на " сините " Иван Андонов.

Но точно недоразумение сред младия пазач и Хосе Кордоба докара до първия гол в мач №1 у нас, дело на Тобиас Хайнц в 61-ата минута. Един от кошмарите на Левски в последните години – Фернандо Каранга (б.р.: 4 гола в дербито), оформи крайния резултат в 77-ата минута, а за цялото дерби 26-кратният първенец на България по този начин и не сътвори 100%-во голово състояние.

Освен това Левски се показа нерешително и в отбрана и Андонов се отличи с 6 спасявания, някои от които при чисти положения за ЦСКА. В края Данило Асприля уцели и гредата, останал безусловно самичък в наказателното поле.

Така " армейците " се съвзеха от загубата с 1:2 от Локомотив Пловдив предни дни и за момента постът на Нестор Ел Маестро е нормализиран. От своя страна рецесията на " Герена " се задълбочава след провалянето на Левски с 1:5 от Лудогорец. С двете следващи загуби " сините " остават с 51 точки и на следващия ден могат да бъдат изместени от 4-то място, в случай че Локо Пловдив победи Черно море вкъщи. С триумфа ЦСКА събра 60 т. и  се изкачи на 2-ра позиция, преди визитата на варненци на " смърфовете ".

В идващия кръг ЦСКА приема Пирин Благоевград, до момента в който за Левски следва ново доста тежко тестване – посещение на стадион " Тича " в морската столица и нов отрицателен резултат, може да се окаже съдбовен в битката за присъединяване в Европа през идващия сезон.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР