ЦСКА-София ще направи опит да задържи за постоянно лявото крило

...
ЦСКА-София ще направи опит да задържи за постоянно лявото крило
Коментари Харесай

На Армията правят всичко възможно да задържат най-добрия си футболист през пролетта

ЦСКА-София ще направи опит да задържи за непрекъснато лявото крило Енрике Рафаел. Бразилецът е чартърен от Атлетико Минейро до края на сезона, а напролет демонстрира мощна форма, която контрастира с неубедителното показване на “армейците”. В контракта на играча има алтернатива за откупуване на неговите права и в ЦСКА-София имат намерение да я задействат.

В момента Енрике е футболистът на “червените”, който се показва на най-високо равнище и затвърди тези усещания във безконечното дерби в сряда (2:2). Фланговият нападател бе най-острият състезател на ЦСКА-София и имаше главен принос и за двата гола. Той даде отличен извеждащ пас на Фернандо Каранга, след който голаджията беше фаулиран от Божидар Митрев за дузпата. След това Енрике самичък създаде второто попадение, като се оправи с Милош Цветкович и Давид Яблонски, след което осъществя със мощен шут с десния крайник. Бразилецът имаше и други мощни изяви в нападателен проект, а в съвсем всяка среща той прави и значителен размер от работа в отбрана, което го прави още по-ценен.

През есента и първите пролетни кръгове Енрике постоянно имаше проблеми с травми, само че в последния месец и половина навлезе в мощна форма и потвърди, че заслужава място в състава. Неслучайно той бе и желана алтернатива за левия фланг пред привлечения през зимата Едвин Джеси, който в този момент е контузен. Този сезон Енрике има 18 мача, 3 гола и 1 асистенция в шампионата.
Други играчи на ЦСКА-София с изтичащи контракти през лятото са Александър Барт и Раул Лое, за които на този стадий няма решение по какъв начин ще се действа.

“Тема спорт” Първа лига 4 кръг, сряда 18 април  ЦСКА-София 2:2краен резулат  Левски
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР