ЦСКА-София показа огромна промяна във втория мач под ръководството на

...
ЦСКА-София показа огромна промяна във втория мач под ръководството на
Коментари Харесай

"ЦСКА-София" се преобрази и прегази хървати с 4:2

" ЦСКА-София " сподели голяма смяна във втория мач под управлението на Стойчо Младенов и реализира значима победа с 4:2 над гостуващия хърватски " Осиек " в първи мач от III квалификационен кръг в шампионата Лига на конференцията.

Носителят на Купата на България игра доста по-офанзивно и нападателно спрямо безличния реванш против " Лиепая " предишния четвъртък, който бе решен с дузпи.

В 30-ата мин. Брадли Мазику откри резултата и хвърли в възторг почитателите на трибуните на ст. " Васил Левски ". След 9 минути Греъм Кери засече центриране отдясно на Иван Турицов и направи 2:0. В 41-ата мин. таман Турицов имаше нещастието да играе финален с топката след удар с глава на Миле Шкорич и " Осиек " понижи. Но в идната офанзива " ЦСКА-София " върна преднината си от два гола. Еквадорецът Жорди Кайседо засече центриране отдясно на Георги Йомов и направи 3:1. В 74-ата мин. функциите се размениха и Кайседо асистира на Йомов, който повиши на 4:1.

Чудесният задатък обаче не бе съхранен. В спомагателното време капитанът Валентин Антов също си вкара автогол след центриране на Мато Милош. До края Кери можеше да означи пети гол за " алените ", само че топката улучи напречната греда след удара му от директен свободен удар. Така " ЦСКА-София " съумя да си подложи добре за реванша идващия четвъртък (12 август), като забавното бе, че и шестте гола в мача бяха маркирани от футболисти на домакините.

 

 

По-рано през днешния ден " Локомотив " (Пд) приключи 1:1 като хазаин против считания за безспорен любимец ФК " Копенхаген " в различен дуел от същата фаза. Това остави положителни шансове на пловдивчани за реванша на 12 август в датската столица.

Вицешампионът на България не се стъписа пред по-класния си противник и даже съумя да поведе в резултата от дузпа. Тя бе отсъдена в 60-ата мин. за нарушаване против национала Бирсент Карагарен, който преди този момент в 40-ата мин. бе улучил напречната греда. Наказателният удар бе изпълнен тъкмо от Димитър Илиев - 1:0.

Това предизвика " Копенхаген " да ускори натиска. В 74-ата мин. резервата Пеп Биел съумя да изравни след осъществяване на директен свободен удар. Само две минути по-късно датчаните имаха отлична опция да поведат от дузпа, отсъдена за нарушаване на Милош Петрович против Кевин Дикс. Камил Вилчек обаче улучи левия непряк дирек.

До края " Локомотив " също имаше опция да означи победно попадение, само че шут на Карагарен беше избит от Виктор Нелсон.

" Преди мача щяхме да сме удовлетворени и на тъждество. Ние имахме по-чисти обстановки, само че не успяхме да ги осъществяваме. Мисля, че даже не бяхме на най-високо равнище. Можем повече. Не съм удовлетворен от владеенето на топката, само че е обикновено – имаме много нови играчи, които имат потребност от време. Може би след допускането на гола имаше разколебаване. " Копенхаген " е класен тим, държеше топката, само че не им позволихме да ни създадат положения. Показвали сме, че сме положителни против мощните тимове. Надявам се, че ще можем да се възстановим. Двубоят там ще е по-различен, те ще нападат от първата минута сигурно ", разяснява треньорът на " Локомотив " Александър Тунчев. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР