ЦСКА-София победи Ботев (Пловдив) с 2:1 в последен мач от

...
ЦСКА-София победи Ботев (Пловдив) с 2:1 в последен мач от
Коментари Харесай

Победен край на годината за ЦСКА-София

ЦСКА-София победи " Ботев " (Пловдив) с 2:1 в финален мач от 20-ия кръг на Първа лига и остава на 6 точки от водача " Лудогорец " и на 4 пред " Левски " в зимната пауза.

Това бе и заключителният дуел за 2018 година Той не мина без премеждия поради снега. Началният час на срещата бе 17:30, само че бе отсрочен за 19:00, с цел да могат домакините да почистят най-малко ненапълно терена на стадион " Българска войска ".

Али Соу вкара в 14-ата и 28-ата минута, а Серкан Юсеин понижи в 68-ата. Двата тима разделиха по едно полувреме, " алените " бяха по-ефективни.

При това положение на игрището бе ясно, че мачът ще е на надхитряне. В 14-ата минута Десподов центрира, топката рикошира в снежна буца и това се оказа решаващо Али Соу да я засече в мрежата - 1:0. Малко по-късно Николай Бодуров стреля с глава, а вратарят Кайзер мазета.

Не закъсня и вторият гол, пристигнал още веднъж от акция на Десподов и отлично подаване към Соу за 2:0. Малко по-късно голмайсторът бе сменен от Мауридес, за следващ път посочил, че не е във форма.

В края на полувремето и " Ботев " направи насилствена промяна - Йордан Минев отстъпи на Густафо Афонсо.

След почивката " канарчетата " излязоха решени да трансформират резултата, до момента в който " алените " заиграха прекомерно безгрижно. Стивън Петков имаше добра опция, само че стреля от дребен ъгъл, вместо да опита подаване. Малко по-късно топката срещна ръката на Рубен Пинто при удар на Тодор Неделев.

В 68-ата нашумелият Серкан Юсеин зрелищно понижи с глава след хубаво центриране отдясно. До края на мача гостите съумяха да стигнат до още няколко рискове, като опциите се откриха най-много пред Стивън Петков. Негов гол не беше зачетен поради засада - заслужено.

Така " Ботев " е пети - на точка зад " Берое ". " Лудогорец " има 51, ЦСКА-София - 45, " Левски " - 41, " Берое " - 36, " Ботев " - 35, " Черно море " - 31 и така нататък

След срещата треньорът Николай Киров съобщи, че е бил срещу мачът да стартира при тези условия - обратно на изказванията на делегата и съдията, че и двата тима желали дуелът да се играе през днешния ден.

По-рано " Лудогорец " би " Дунав " (Русе) с 2:0 като посетител. Якуб Шверчок откри в 16-ата минута, а в 81-ата Клаудиу Кешеру удвои. Това бе неговият 16-и гол за сезона. " Орлите " удариха две греди, само че и този мач с тяхно присъединяване не мина противоречиво съдийство.

В края на първото полувреме гол на Яцек Горалски не беше зачетен поради засада на Кешеру, който оказваше въздействие на обстановката. В 53-тата Козмин Моци удари с лакът в лицето Ахмед Ахмедов, само че реферът Никола Попов реши да не отсъжда 11-метров удар за домакините.

В различен дуел от през днешния ден " Етър " би " Септември " с 2:0.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР