ЦСКА-София е загубил дело във ФИФА срещу бившия защитник на

...
ЦСКА-София е загубил дело във ФИФА срещу бившия защитник на
Коментари Харесай

"ЦСКА-София" е загубил дело във ФИФА, клубът ще обжалва

ЦСКА-София " е изгубил дело във ФИФА против някогашния бранител на банкрутиралото " ПФК ЦСКА " Сивард Спрокел. На клуба е наложено да заплати близо 170 хиляди евро.

Адвокатът на алените Станислав Трендафилов съобщи пред " Дневник ", че клубът ще апелира решението в Спортния трибунал (КАС).

Успоредно с това ФИФА е отсъдила в интерес на клуба против различен някогашен футболист - Иван Боладо, и мениджъра Хоакин Уриарте. И тримата със Спрокел са претендирали за неизплатени суми по контракти с " ПФК ЦСКА ".

В решенията си ФИФА показва, че признава " ЦСКА-София " за състезателен правоприемник на банкрутиралото сдружение. Разликата в двата случая е в това, че Спрокел е взел участие в процедурата по несъстоятелността на " ПФК ЦСКА " пред българския съд, до момента в който Боладо и Уриарте не са.

Защитата на клуба твърди, че ще апелира, тъй като Спрокел към този момент един път е получил пари като заемодател на банкрутиралото сдружение.

" ЦСКА-София " закупи активите на банкрутиралото сдружение посредством " Ред енимълс ", което завоюва търга и заплати към 8 млн. лв.. Впоследствие парите бяха разпределени сред кредиторите, а Националната организация за приходите получи близо 5 млн. лв..

Трендафилов сподели също, че документите за взаимното сдружение с министерството на спорта, касаещи ремонта на стадион " Българска войска ", към този момент са подготвени. Очаква се оценката на Търговския указател за цената на активите.

През октомври 2019 година Министерският съвет даде зелена светлина за учредяването на сдружението " Спортни парцели Българска войска " АД. Очаква се " ЦСКА-София " да се включи с парична вноска на стойност към 22 млн. лв..
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР