ЦСКА се завърна в Европа с победа. Червените надвиха трудно

...
ЦСКА се завърна в Европа с победа. Червените надвиха трудно
Коментари Харесай

ЦСКА-София надви ФК Рига с 1:0 в първи мач от Лига Европа

ЦСКА се завърна в Европа с победа. " Червените " надделяха мъчно ФК Рига с 1:0 в първи мач от първия прелиминарен кръг на Лига Европа. Единственото попадение в срещата вкара Тиаго Родригес в 49-ата минута с приказен удар отвън наказателното поле.

Като цяло българският отбор мъчно създаваше рискови положения пред противниковата врата, като на няколко пъти играчите на домакините пробваха да осъществят от далечна отдалеченост. На два пъти и вратарят Черниаускас трябваше да се намесва след удари на Енин и Вусурович.

Реваншът е след седем дни в Рига.

Домакините започнаха по-активно срещата. Въпреки това първата заплаха бе за ФК Рига. Дейвис получи топката отляво и центрира към Енин в наказателното поле. Халфът съумя да се измъкне от отбраната и нанесе удар от няколко метра, само че в обсега на Черниаускас и вратарят избави.

В 20-ата минута и ЦСКА съумя да затрудни Озолвс. Жоржиньо получи топката отдясно и откри Пинто в наказателното поле. Португалецът нанесе удар, с който не затрудни Озолвс.

Малко по-късно отбраната на ФК Рига не почисти добре топката, която се озова в Жоржиньо. Седмицата я обрабити и стреля, само че след рикошет в състезател на латвийците и интервенция на Озолвс, кълбото излезе в корнер.

В идващите минути играчите в алено пробваха да затруднят противниковия вратар с удари от далечна отдалеченост, само че Тиаго и Бодуров стреляха над вратата.

В 42-ата минута Пинто центрира рисково в наказателното поле, където Лемажич съумя да изпревари Борис Секулич и да предотврати заплаха за Оловс. Две минути по-късно удар на Чорбаджийски с глава мина над вратата.

В края на полувремето ФК Рига бе покрай гол. Вусурович се възползва от неточност в защитата на ЦСКА и се озова на стрелкова позиция, само че Черниаускас с ослепително избавяне мазета топката в корнер.

Втората част стартира чудесно за " алените ". В 49-ата минута Тиаго изстреля същински снаряд от към 30 метра и не остави шансове на Озолвс за 1:0.

В идващите минути играчите на Нестор ел Маестро продължиха с ударите от далечна отдалеченост, само че Малинов прати топката над вратата, а шут на влезлия на полувремето Джеси бе блокиран.

ЦСКА понижи оборотите след попадението и общо взето мъчно застраваше вратата на латвийците. От своя страна гостите също не нападнаха, а по-скоро играеха с мисъл да не позволен ново попадение.

В 86-ата минута Джеси напредна отдясно и откри Жоржиньо на топката на дузпата. Седмицата на " алените " обаче не съумя да нанесе прекрасен удар и прати топката в навън.

До края на срещата не се случи нищо запаметяващо се. Така ЦСКА взе задатък от един гол преди реванша в Рига след седмица.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР