ЦСКА се прости с участието си в турнира за Купата

...
ЦСКА се прости с участието си в турнира за Купата
Коментари Харесай

Черно море превзе Армията и изхвърли ЦСКА от турнира за Купата на България

ЦСКА се елементарни с присъединяване си в шампионата за Купата на България, откакто отстъпи на Черно море с 1:2 вкъщи. На стадион " Българска войска " в столицата " алените " не играха на равнище и закономерно напуснаха конкуренцията в четвъртфиналната фаза .
Тибо Вион (л) си вкара автогол в 65-та минута.
Старши треньорът на домакините Саша Илич заложи на Браян Морено на върха на офанзивата за сметка на Дюкенс Назон, само че това не докара до позитивен резултат. Първата добра обстановка в срещата се откри пред гостите от Варна. Александър Василев проби от ляво, надбяга капитана на " армейците " Юрген Матей и центрира в наказателното поле, само че Алекс Фернандес се провали на опразнена врата. ЦСКА, който за последно подвигна трофея през 2021, не съумя да сътвори кой-знае какво пред Иван Дюлгеров и по този начин статуквото на почивката остана непроменено.

Шест минути след началото на второто полувреме воденият от Илиан Илиев състава поведе след тъкмо осъществена дузпа от Атанас Илиев. Димитър Евтимов остана покрай това да избави удара на нападателя, само че силата на осъществяването на Илиев се оказа основно. Наказателният удар бе отсъден за игра с ръка на Брадли де Нойер. Илич направи промени, вкарвайки в игра Назон и Жираир Шагоян, само че малко по-късно към този момент изоставаше с два гола разлика след поредност от неточности в отбрана, която приключи с автогол на Тибо Вион. В последните 20-ина минути столичани натиснаха в търсене на гол, с който да се върнат в дуела, като Назон на два пъти уцели гредата, а един път и Дюлгеров се намеси. Той нямаше какво да направи обаче при отклонената от Влатко Дробаров топка в добавеното време, която влетя в мрежата му.

ЦСКА обаче не съумя да стигне най-малко до продължения и по този начин напусна шампионата на по-ранна фаза от полуфиналите от сезон 2016/17, когато отпадна още на 1/16-финалите от Локомотив София. Черно море е на полуфинал в домашната конкуренция за първи път от 10 години насам. " Моряците ", носители на трофея от 2015, се причислиха към Локо София и Лудогорец, които към този момент си подсигуряваха билет за последните четири. Утре ще стане явен и последният полуфиналист, който ще бъде избран от мача сред Арда и ЦСКА 1948. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР