ЦСКА постигна пета поредна победа, четири от които дойдоха при

...
ЦСКА постигна пета поредна победа, четири от които дойдоха при
Коментари Харесай

Многозначителна шампионска победа

ЦСКА реализира пета поредна победа, четири от които пристигнаха при гостувания, и настройките в алената общественост са, че тази на " Лаута " бе от така наречен шампионски. Все още обаче се намираме едвам в средата на шампионата, а и цялата добре смазана подмолна машина на Хегемона е впрегната в деяние, тъй че дано успеха в Пловдив не бъде наричана " шампионска " най-малко към този момент, а по-скоро сладка, изстрадана и многозначителна по пътя към безконечната историческа цел на армейците, а точно първото място.

По горещите следи на извънредно напечения дуел още веднъж най-ярко се обрисува фигурата на треньора Саша Илич. За следващ път той сервира превъзходен материал по треньорско творчество както с измененията, които предприе, по този начин и с успеваемостта на изпълнителите, на които се довери. Беше ясно, че към края на изморителния полуетап от шампионата, почнал още при 40 градуса през юли, комбиниран с евромачовете и минал през тежкия маратон от 5 гостувания отвън столицата в границите на 20 дни, ЦСКА няма да покаже кой знае какъв брой блестяща продукция на " Лаута ". Затова и напълно обикновено наставникът заложи на тестваните си оръжия и те още веднъж му донесоха успеха. Компактната игра в отбраната и предмостието й не се огъна пред мощния напън на Локомотив, който изигра най-силния си мач през сезона. В следващ мач блесна Амос Юга в новото си амплоа, промотирано от Илич. Оттам нататък като зрял тим ЦСКА употребява единствената си действителна опция за попадение и го осъществя. Стори го Лазар Туфегджич, който отнася обективни рецензии за представянето си от началото на сезона, само че в доста значим миг даде своя принос. По сходен метод към този момент се изявиха Гарсес, Морено, Назон, даже и оспорваният от мнозина Де Нойер, който означи екзистенциално значим гол в последната минута. Така доста сладкият триумф на " Лаута " се оказа функционалност на всички оптимистични, трагични и насилствени условия към ЦСКА през последните 4-5 месеца, откогато Саша Илич води 31-кратните първенци.

Сериозни похвали в този мач заслужава домакинският тим, който сподели превъзходен футбол и даде страхотна борба на противника си пред темпераментната аудитория на " Лаута ". Александър Томаш, който е един от най-проспериращите български треньори, е построил състав с положителни реализатори, който е подготвен да направи идната крачка в развиването на Локомотив, почнало при Бруно Акрапович и траяло под управлението на Александър Тунчев.

Връщайки се към ЦСКА, представянето на Локомотив е следващият мотив успеха на обичайно негостоприемния стадион " Лаута " да е толкоз сладка. Червените обаче не престават да изпитват избрани компликации при построяването на оптималния си състав и сигурно ще се нуждаят от надграждане по време на зимната пауза, с цел да задържат първата позиция, която решително заемат към този миг. То би трябвало да е както с две-три класни попълнения, по този начин и чисто измежду актуалните реализатори, от които Саша Илич към този момент показва, че умее по съвършен метод да изстисква максимума на опциите. Но с цел да си обезпечи удобна позиция в дългото спиране в шампионата, ЦСКА се нуждае от още две победи през есента. Червените направиха пет следващи огромни крачки в вярната посока в последните седмици и са длъжни да преминат идващите две с набраната инерция и самочувствие.
 Жеферсон пред мач №150 за ЦСКА
Жеферсон пред мач №150 за ЦСКА

Гони връх на Гай
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР